Nordisk fokus på Nordic Light

En rekke nordiske fotografer gjester årets festival, som finner sted om få uker.
Flere nordiske fotografer står på programmet under årets utgave av fotofestivalen Nordic Light. I tillegg til Marcel Leliënhof, Andreas Smaaland, Einar Sira og Caroline Reistad, som ble annonsert tidligere i år, har åtte nye navn havnet på plakaten.

Den danske Magnum-fotografen Jacob Aue Sobol kommer for å stille ut og fortelle om sine fotoprosjekter, fra blant annet Grønland, Tokyo og Bangkok.

Amerikanske Dan Young, som har bodd i Norge siden 1962, har jobbet som fotograf i over 50 år, og har blant annet jobbet med mote, reklame, stillsfotografering og dokumentarfilm. På Nordic Light skal han stille ut og holde foredrag.

- Dan har liksom alltid vært der. Han har jobbet jevnt og trutt og møysommelig med alle sine prosjekter, i det stille, uten å fremheve seg selv innenfor bransjen. Den mannen har aldri gjort noe dårlig, uttaler Morten Krogvold i en pressemelding.

Morten Qvale skal stille ut en rekke bilder fra bladet Tique, som han lanserte i 1983. Qvale skal også holde foredrag.

Finske Marja Pirilä stiller for tiden ut på Preus museum i Horten sammen med ni andre finske fotografer. Til Nordic Light kommer hun med seks Camera Obscura som skal plasseres i Kristiansund.

I tillegg kommer norske Sandra Mari Lund, som ble kåret til fjorårets Coming Star og svenske Knut Koivisto med prosjektet Close Call. Bruno Ehrs skal presentere de to svenske fotografene Henry B. Goodwin og Sune Jonsson.

Nordic Light finner sted fra 23-27. april. Mer info på nle.no
Marja Pirilä - Camera obscura Anu 2004, Tampere, Finland
Camera obscura Anu 2004, Tampere, Finland
Marja Pirilä
Sune Jonsson - Liljekonvall
Liljekonvall
Sune Jonsson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu