Hederspris til William Eggleston

William Eggleston får ærespris for sin innflytelse på fargefotografiet.
Konkurransen Sony World Photography Awards deler hvert år ut en pris til en fotografisk legende for "Outstanding Contribution to Photography". Årets pris går til William Eggleston, skriver konkurransen i en pressemelding.

- William Eggleston er uten tvil en av vår tids største pionerer. Hans innflytelse på fargefotografi og på mange av dagens mest anerkjente fotografer, bør beundres, respekteres og belønnes, uttaler Astrid Merget, kreativ leder for World Photography Organisation i en pressemelding.

Egglestons bilder fokuserer på det nære og hverdagslige og tar ofte i bruk sterke farger. Og det er nettopp bruken av farger som har gitt Eggleston pionerstatus. Hans utstilling på Museum of Modern Art i New York i 1976 regnes som banebrytende for fargefotografiets posisjon, g bidro til at det ble akseptert som en kunstform.

- Verden er i farge. For å omskrive min venn John Szarkowski, jeg har forsøkt å se begge deler på en gang, både det blå og himmelen som en ting, uttaler Eggleston om prisen.

Prisen deles ut under en seremoni i London 25. april. I forbinelse med utdelingen av prisen skal en rekke av hans mest kjente, samt flere ukjente bilder stilles ut på Somerset House i London. Tidligere mottakere av prisen er blant annet Bruce Davidson, Eve Arnold og Marc Riboud.
William Eggleston © Eggleston Artistic Trust. Courtesy of The Wilson Centre for Photography - Los Alamos Portfolio. California, 1974. Walter Hopps in phone booth
Los Alamos Portfolio. California, 1974. Walter Hopps in phone booth
William Eggleston © Eggleston Artistic Trust. Courtesy of The Wilson Centre for Photography
Image will be shown in the 2013 Sony World Photography Awards Exhibition at Somerset House, London, 26 April - 12 May
William Eggleston © Eggleston Artistic Trust. Courtesy of Gagosian Gallery - Untitled. 1970 fr. Guide. Green dress
Untitled. 1970 fr. Guide. Green dress
William Eggleston © Eggleston Artistic Trust. Courtesy of Gagosian Gallery
Image from 2013 Sony World Photography Awards book

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu