Ragnar Axelsson til Oslo

Til helgen gjester islandske Ragnar Axelsson Oslo og Green Screen miljøfilmfestival.
Den islandske fotografen Ragnar Axelsson tok Nordic Light med storm da han gjestet festivalen for to år siden. Denne helgen kommer han tilbake til Norge i forbindelse med miljøfilmfestivalen Green Screen på Litteraturhuset i Oslo. Axelsson skal være til stede i forbindelse med visningen av filmen Last Days of the Arctic, en dokumentar som følger fotografen på hans reise gjennom små fangstsamfunn i Grønland og Canada.

I et intervju med foto.no i 2011 forteller Axelsson om prosjektet som tok nærmere 30 år å fullføre og som resulterte i boken med samme navn som dokumentaren.

- Jeg kunne sikkert gjort hele dette prosjektet mye raskere, men det koster penger å dra til Grønland. Jeg betalte også inuittene for hver eneste dag jeg var med dem på jakt i hundesleder. Etter hvert ble vi jo gode venner, likevel har jeg hele tiden vektlagt å gi dem noe tilbake, uttalte Axelsson.

Filmen vises fredag og lørdag og Axelsson skal være tilstede og svare på spørsmål etter visningene.

Under samme festival vises også dokumentaren Chasing Ice. Filmen følger National Geographic-fotograf James Balogs prosjekt i Arktis, der han ved hjelp av fastmonterte kameraer følger isbreenes utvikling over flere år.

Mer info på biff.no
Ragnar Axelsson - Fra filmen Last days of the Arctic
Fra filmen Last days of the Arctic
Ragnar Axelsson
Jamed Balog - Fra filmen Chasing Ice
Fra filmen Chasing Ice
Jamed Balog

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Jan Ingar G.
Les mer om filmen THE LAST DAYS OF THE ARCTIC og sjekk ut trailer her: http://biff.no/filmbase/2013gs/last_days_of_the_arctic.html
8.4.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu