Dok:13 til Fredrikstad

Om få uker er det klart for Dok:13. Årets festival har flyttet til Fredrikstad, og på programmet står navn som Lauren Greenfield og Zed Nelson.
Helgen 30.mai-1.juni er det klart for den årlige fotofestivalen Dok:13. På programmet denne gangen står navn som Lauren Greenfield, Zed Nelson, Ben Lowy og prosjektet Norwegian Journal of Photography.

- Festivalen holder en høy internasjonal profil, samtidig er vi opptatt av å vise fram det beste nordiske fotojournalister har å by på. Kveldsprogrammet blir en miks av internasjonale og nordiske fotografer som viser bilder og film som skal engasjere og inspirere, sier Sveinung Uddu Ystad, nyvalgt leder for Pressefotografens Klubb, i en pressemelding.

Arrangørene trekker frem Lauren Greenfield som et av høydepunktene. Hun skal vise sin prisbelønte dokumentarfilm Queen of Versailles og snakke om fotoprosjektet Girl Culture.

Fra Oslo til Fredrikstad
Dokfestivalen har blitt arrangert av Pressefotografenes klubb siden 2005 og har tradisjonelt vært lagt til Litteraturhuset i Oslo. Når årets festival er flyttet til Litteraturhuset i Fredrikstad, er det fordi stedet er godt egnet til formålet, mener nestleder i PK, Paul S. Amundsen.

- Bygget ligger like ved elven, midt i Fredrikstad, omgitt av et yrende folkeliv, og fasilitetene er strålende. Alt ligger til rette for å arrangere en festival hvor det skjer noe fra morgen til kveld, på hele huset. Dersom publikum setter pris på flyttingen kan Litteraturhuset i Fredrikstad bli et fast tilholdssted for Dok-festivalen, sier Amundsen til foto.no.

Arrangementer hele dagen
Formatet for festivalen skal bli noe av det samme som tidligere år, med foredrag og debatter på kveldstid. I tillegg blir det arrangementer på dagtid.

- Aktivitetsnivået på litteraturhuset blir høyt, med ulike arrangementer som tar hele bygget og døgnet i bruk. På dagtid skal vi i år arrangere noen fagseminarer med hovedfokus på video og fortellerteknikk, i tillegg skal vi gjøre festivalen mer synlig i bybildet, sier Amundsen, og forteller at PK har klare ambisjoner for festivalen videre.

- Vi ønsker å gjøre Dok-festivalen til en årlig sosial og faglig happening som trekker et svært bredt publikum til festivalen, også fra utlandet. I tillegg ønsker vi å gjøre Dok:13 til en stor begivenhet også for innbyggerne i Fredrikstad.

Andre fotografer som gjester festivalen er Bieke Depoorter, Per-Anders Pettersson, Jen Davis, Todd Heisler, Maja Daniels og Magnus Wennman.

Mer informasjon om program og billettsalg på fotojournalisten.no
Lauren Greenfield/INSTITUTE -
Lauren Greenfield/INSTITUTE
Zed Nelson - Silver X. Rap artist and singer. Juba, South Sudan.
Silver X. Rap artist and singer. Juba, South Sudan.
Zed Nelson
“In South Sudan my album was a great hit. Small kids on the streets sing it, even old mamas and papas. When South Sudan achieved independence I was shocked. When I think of the past it’s unbelievable. When they raised the flag I was shedding tears, partly for the terrible things that happened in the past, but also for the joy.”

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu