Vinneren av 'Miljø' kåret

Tommy Jansen Bredesen er vinneren av miljørunden i Fotografen 2013 med en serie om Pushwagner.
Fotografen 2013 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Med serien 'Flukten' har Tommy Jansen Bredesen gått til topps i miljørunden. En jury bestående av Marcel Leliënhof og Amber Terranova mener det er en sterk serie som portretter indre uro på en veldig god måte.

- Vind, fugler og hav forsterker beskrivelsen av kunstneren som er portrettert. Det ser ut som han rømmer fra seg selv. Serien gir også en apokalyptisk følelse. Vi liker hvordan den andre delen av serien forsterker den første delen. Serien er nydelig fotografert og det er fint at fotografen har våget å gjøre serien så mørk. Serien er leken, komposisjon er bra og det oppleves ikke iscenesatt, sier de om serien.

Tommy Jansen Bredesen var lenge usikker på om han skulle delta i miljørunden.

- Siden det kreves så mye mer i en bildeserie enn av ett enkeltbilde var jeg veldig usikker. Jeg trodde aldri serien ville vinne - selv om jeg liker serien selv. Det var vanskelig å velge hvilke bilder som skulle bli med - da det var flere enkeltbilder som kanskje er bedre enn dem som kom med til slutt, forteller Bredesen.

Det var sammen med en kompis at han bestemte seg på sparket for å dra til Flø på Mørekysten for å få med åpningen av Pushwagners utstilling i Studio Hugo Opdal.

- Det var sen høst og stormfullt. På vei sa jeg noe sånt som "tenk å møte Pushwagner løpende nedover et jorde med dressen sin i storm med havet i bakgrunnen...." Så skjedde det. Hele opplevelsen var drømmeaktig og jeg kunne relatere til den siden jeg har kunstbakgrunn. Der og da tenkte jeg på historien til Pushwagner og kråkene som fløy i vinden dro linjer mot Van Gogh - Pushwagner er jo en nåtidens Van Gogh.

Tommy har bakgrunn som kunstner, men har de siste 3-4 årene prøvd seg innen de fleste sjangre innen foto. For å lære.

- Det siste året føler jeg at jeg har utviklet en personlighet/emosjonell gjenkjennelighet i bildene.

Jurymedlemmene Amber og Marcel mener det var veldig mye godt og kreativt arbeid som ble levert inn til denne runden. Mange av seriene stilte spørsmål og fikk juryen til å tenke. Likevel skulle de ønsket at flere av de innleverte bidragene var vågale og utfordret mer.

- Mye er fint fotografi, det er skarpt, men det har ikke det lille ekstra som gjør at det treffer. Mange av seriene hadde noen gode fotografier, men som serier fungerte og kommuniserte de ikke godt nok, sier Marcel.

- Mye var bra, men hadde ikke det lille ekstra. Jeg satt ofte igjen med følelsen av at dette må jobbes mer med. Bruk mer tid, jobb mer med serien og forsøk igjen neste år. Det er mye talent og potensial som trenger å bli utforsket mer, sier Amber.

Magnar Fjørtoft deltok på forhåndsjuryeringen i konkurransen, men var ikke med på den endelige juryeringen.

Neste runde med tema arkitektur er allerede i gang. Runden er åpen for innlevering frem til 1. juni.

Fotografen 2013 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Bli medlem her


Vi gratulerer så mye til vinnerne!

Trykk på 'vinnerbildene'-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.
Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.



Tommy Jansen Bredesen - Flukten
Flukten
Tommy Jansen Bredesen
Juryen sier: Dette er en sterk serie som portretterer indre uro på en veldig god måte. Vind, fugler og hav forsterker beskrivelsen av kunstneren som er portrettert. Det ser ut som han rømmer fra seg selv. Serien gir også en apokalyptisk følelse. Vi liker hvordan den andre delen av serien forsterker den første delen. Serien er nydelig fotografert og det er fint at fotografen har våget å gjøre serien så mørk. Serien er leken, komposisjon er bra og det oppleves ikke iscenesatt.
Kjetil Skårdal Andersen -
Kjetil Skårdal Andersen
2. plass (10 poeng) i årets fotograf 2013 konkurransen. Tema "Miljø" <br>
Juryen sier: Dette er en sterk og grafisk serie som beskriver aldring og et liv vi ikke kjenner så godt til. Serien pirrer nysgjerrigheten og dette er noe vi kunne tenke oss å se mer av. Den får oss til å undres hvilket liv de har levd og hvordan det er å leve et liv som nonner. Det er intimt og nært, samtidig som fotografens tilstedeværelse ikke er synlig. Det handler om dem og deres rom og ikke om fotografen.
Chris Simonsen -
Chris Simonsen
3. plass (9 poeng) i årets fotograf 2013 konkurransen. Tema "Miljø" <br>
Juryen sier: Dette er en serie som får oss som betraktere til å føle kulden og viljen man må ha for å utføre denne sporten når det er vinter. Kornstrukturen reflekterer veldig godt de forskjellige øyeblikkene i serien og røffheten i aktiviteten. Dette er en godt gjennomført og redigert serie.
Frank Hesjedal - Amber og Marcel juryerer
Amber og Marcel juryerer
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Andreas D.
Ganske interessent at vi må ned på 5.plass før det dukker opp bilder med farger. S/V regjerer!
8.5.2013
Are H.
Tar av meg hatten for Tommy Jansen Bredesen.

En voldsom(t) flott serie, selv om jeg tror jeg selv ville droppet det siste bildet med bare fugler.

Også mye annet snadder på vinnerlista. Høyt nivå.
3.5.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu