Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Canon med fem utmerkelser i TIPA Awards 2013

Canon kunngjør i dag at de er tildelt fem utmerkelser av TIPA (Technical Image Press Association).
Oslo, 6. mai 2013 – Canon kunngjør i dag at de er tildelt fem utmerkelser av TIPA (Technical Image Press Association) – en av verdens ledende bilde- og presseorganisasjoner. TIPA Awards kårer hvert år de beste produktene som er lansert det seneste året, og i 2013 har Canon nok en gang fått anerkjennelse for bredden, styrken og den bransjeledende kvaliteten i produktutvalget. Canon har mottatt følgende utmerkelser:

· Beste digitale speilreflekskamera for nybegynnere: Canon EOS 100D

· Beste digitale speilreflekskamera for eksperter: Canon EOS 6D

· Beste profesjonelle objektiv for digitale speilreflekskameraer: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

· Beste fotoskriver i ekspertklassen: Canon PIXMA PRO-10

· Beste digitale speilreflekskamera med video: Canon EOS-1DC


TIPA-juryen består av redaktører fra 28 av verdens ledende foto- og bildemagasiner fordelt på 15 land og 5 kontinenter. Juryen møtes årlig for å evaluere de nyeste produktene, og de ser på kriterier som innovasjon, design og generell produktkvalitet når de plukker ut de beste bildeproduktene.

"Dette er nok en sterk prestasjon av Canon i TIPA Awards", sier Kieran Magee, Marketing Director, Professional Imaging, Canon Europe. "Denne anerkjennelsen fra TIPA er et tydelig bevis på den kvaliteten og innovasjonen som kjennetegner hele Canons produktutvalg – fra modellene for forbrukere og amatører til proffproduktene. Vi jobber hele tiden for å legge listen høyere i alle ledd av produktporteføljen, og vi er glade og stolte over at TIPA-juryen nok en gang anerkjenner innsatsen vår."

TIPA-juryen hadde følgende å si om Canons prisvinnende produkter:

Beste digitale speilreflekskamera for nybegynnere: Canon EOS 100D


Canon EOS 100D utfordrer ideen om at digitale speilreflekskameraer må være klumpete og har utviklet et utmerket alternativ til kompakte systemkameraer for dem som vil ha speilrefleksens betjenings- og visningsmuligheter samt tilgang til Canons mange EF- og EF-S-objektiver i et meget kompakt kamerahus med lav vekt. Kameraets 18,0 megapikslers CMOS APS-C-sensor har ISO-område fra 100 til 12800 for stillbilder og fra 100 til 6400 for video. Hybrid CMOS AF II gir presis følgefokus i Live View-opptak, og videokvaliteten forbedres med full HD og Movie Servo AF-funksjon. LCD-berøringsskjerm på 7,7 cm (3,0") gir enkel tilgang til kontroller og funksjoner, inkludert tallrike motivprogrammer og kreative opptaksprogrammer.

Beste digitale speilreflekskamera for eksperter: Canon EOS 6D

Canon EOS 6D kombinerer forbrukerorienterte funksjoner med et sett avanserte fotofunksjoner. EOS 6D er utstyrt med 20,2 megapikslers CMOS-sensor i fullformat og tar opp video i full HD 1080p – med fullformatets fordel av utmerket kvalitet ved høyeste ISO på 25000, som kan utvides. Den klare skjermen på 7,6 cm (3,0") har 104 000 punkter som gir visning i høy oppløsning av både video og stillbilder i Live View-modus, samt tilgang til en rekke kreative kontroller. Et trykk på "Q"-knappen får frem en meny med de mest brukte kontrollene og sammen med andre dedikerte knapper og et åtteveis funksjonshjul gir dette rask og behagelig kamerabetjening.

Beste fotoskriver i ekspertklassen : Canon PIXMA PRO-10


PIXMA PRO-10 har trådløs tilkobling og AirPrint-funksjon og er utstyrt med Canons nye LUCIA-pigmentblekk i 10 farger. Skrivere har i tillegg en kassett med Chroma Optimizer-blekk som eliminerer problemer med bronsefarging . Skriveren har to papirbaner – en papirkassett til ulike papirtyper på baksiden og en manuell papirmating for tykkere papir og utskriftsmedier. Skriveren er utstyrt med 7 680 4-pikoliters dyser som gir farge- og sort-hvitt-utskrifter i opptil A3+-format med en oppløsning på opptil 4 800 x 2 400 dpi. Det tar ca. 3 minutter og 35 sekunder å skrive ut et bilde på 11 x 14 tommer i A3+ format (5 minutter for PT-101).

Beste digitale speilreflekskamera med video: Canon EOS-1D C

EOS -1D er Canons første "hybride" digitale speilreflekskamera og er ustyrt med en 18 megapikslers CMOS-sensor som kan ta opp video i 4K-kvalitet (4 096 x 2 160) og HD i tillegg til 18 megapikslers stillbilder i JPEG- og/eller RAW-format. Modellen er utrustet med tanke på film- og TV-produksjon samt andre spesialområder, og har integrert 4K-opptak med 24p eller 25p og HD-opptak med bildefrekvens på opptil 60p. Opptakene lagres på CF-kort, og det er mulig å bruke alle Canon-objektiv med EF-fatning. EOS-1D C har også alle de stillbildefunksjonene som forventes av en digital speilrefleks i proffklassen, noe som gjør det til et ekstremt fleksibelt kamera for dagens profesjonelle fotografer.

Beste profesjonelle objektiv for digitale speilreflekskameraer: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Denne Canon-zoomen med fast blenderåpning består av 18 elementer i 13 grupper og har 1 Super UD-linseelement og 2 UD-linseelementer. Kombinasjonen av to typer asfæriske linser reduserer sfærisk aberrasjon i hele bildefeltet gjennom hele zoomområdet, mens optimaliserte linsebelegg minimerer forekomsten av skygger. Objektivet er utstyrt med en sirkulær blenderåpning med 9 lameller, en ringtype USM-motor og høyhastighetsprosessor med optimaliserte AF-algoritmer som gir hurtig og stille autofokus. Objektivkonstruksjonen er utstyrt med forbedret støvforsegling og vannmotstand, med fluorbelegg på det fremste og bakerste linseelementet.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu