Klart for Fotografiets dag

Søndag arrangeres Fotografiets dag i Horten for sjuende gang. Temaet i år er sosialt fotografi.
Fotografi som deles på sosiale medier er temaet når Fotografiets dag arrangeres for sjuende gang søndag 25. august. På planen står utstillinger, foredrag og andre fotorelaterte aktiviteter for både voksne og barn.

Instagram-fotografer stiller ut
Årets utgave av arrangementet kan skilte med tolv festivalutstillere, mot kun en utstiller tidligere år.

- Utstillerne er aktive på den sosiale bildedelingstjenesten Instagram, og viser noe av mangfoldet som finnes, fra det helt minimalistisk estetiske til det blomstrende fargerike, fra visuelle eksperimenter til personlige dagboksnotater. Det gir oss også muligheten til å vise yngre utstillere enn vi vanligvis får muligheten til, forteller Ingri Østerholt, prosjektleder for Fotografiets dag.

Blant utstillerne er Ida Skivenes, som går under navnet @idafrosk på Instagram og har blitt kjent for sine bilder av matkunst, Jenny Marie Andersen, @jennymragnhild, som deler av sin hverdag som tenåring med en kreftsykdom og musiker og fotograf Morgan Sikkerbøl, @@stereosaint, som deler innblikk fra arbeidshverdagen.

Stor juryert utstilling
I tillegg skal 50 juryerte utstillere vise sine arbeider, hvorav det skal kåres tre vinnere og deles ut en publikumspris. Stian Andersen skal vise utstilling med fotografier av a-ha i Prosjektrommet, mens enkelte av foreningene viser utstillinger med sine medlemmer.

Inne på museet vises utstillingen Nick Brandt - On This Earth, A Shadow Falls, som henger frem til 1. september.

Foredrag og aktiviteter
Også i år inviteres det til foredrag. De tolv festivalutstillerne skal stille i paneldebatt, mens Lin Prøitz, seniorforsker på Norsk Barnebokinstitutt og konsulent i Forskere uten grenser., skal holde foredraget Øye-blikk-fang om "unges selvrepresentasjon og sosiale samspill via mobil kommunikasjon". Finske Dr. Risto Sarvas skal holde foredraget From disappearing photos to the abundance of digital media: The changing picture of domestic photography.

Besøkende kan også delta i fotosprint, se fotografer i arbeid, bli portrettert og gå på bruktmarked. I tillegg arrangeres en rekke aktiviteter for barn, som ansiktsmaling, fotoKIDS og safari i utstillingen.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med de norske fotograforganisasjonene, og finner sted 25. august kl. 12-18.

Mer informasjon om Fotografiets dag her
Instagramfoto av @trini_no -
Instagramfoto av @trini_no
Fra Fotografiets dag 2012
@janove (Jan Ove Iversen)  -
@janove (Jan Ove Iversen)
Festivalutstiller

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Arne O.
Søndag er det Fotografiets dag.
Ladd kamera med film, minnekort, fulladet batteri og ta hverdagslige fotos.
23.8.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu