Reportasjepris til Eugene Richard

For niende gang har Getty Images i år delt ut sin pris til fotojournalistiske reportasjer. Richard er den første fotografen som mottar prisen for andre gang.
Prisen ble første gang delt ut i 2005, og har som mål å gjøre det økonomisk mulig for fotojournalister å arbeide med prosjekter som setter fokus på viktige sosiale og kulturelle spørsmål.

Av årets vinnere er tre nye navn for mange, mens den fjerde prisvinneren er Eugene Richard som langt fra kan karakteriseres som fersk i fotofaget. Richard er den første fotografen som mottar prisen for andre gang, og i denne runden er det hans oppfølger av det første prisprosjektet som premieres.

Eugene Richards utstilling War Is Personal ble vist i Perpignan i 2009. Dengang skapte bildene sterke reaksjoner hos publikum. Dette året er det videreføringen av prosjektet - War Is Personal II - som vises på veggen under festivalen.

Prosjektet portretterer hjemvendte amerikanske soldater fra krigen i Irak, og bildene ble sensurert av daværende president Bush og politisk bannlyst i USA. Ingen forlag ville publisere bildene, før Getty Images ga pris til Eugene Richards og som en del av utmerkelsen også forpliktet seg til å gi ut boken.

De tre øvrige prisvinnerne av årets Getty Images Editorial Award er Samuel James,Matt Eick Marco Gualazzini og Thomas Van Houtrye. Prisvinnerne får ti tusen amerikanske dollar hver i premie.

Getty har også annonsert sju navn som tas opp i byråets mentorprogram for nye talenter innen fotojournalistikk, Getty Images Emerging Talent Reward. De sju fotografene av året er: Alex Tomazatos, Armando Sanchez, Natalie Keyssar, Sara Naomi Lewkowicz, Matic Zorman, Matteo Bastianelli og Alicia Vera

Relaterte linker:

Intervju med Eugene Richards på foto.no

Eugene Richards i Perpignan i 2009

Årets priser fra Getty Images
Eugene Richards - War Is Personal
War Is Personal
Eugene Richards
Maria Lundberg - Getty Images deler ut sin reportasjepris i Perpignan.
Getty Images deler ut sin reportasjepris i Perpignan.
Maria Lundberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu