Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Pierre Hetzel FRAGMENTS 2013

Pierre Hetzel serverer atten øyeblikk som fikk han til å stoppe opp og glemme alt annet et lite sekund.
PRESSEMELDING:

Endelig får vi igjen et innblikk i Pierre Hetzels fotografiske verden. Nå serverer han oss atten øyeblikk som fikk han til å stoppe opp og glemme alt annet for et lite sekund. Fragmenter fra et liv og en verden med lengsel og lykke i større og mindre grad - i Frankrike og Libanon denne gangen.

Det er en lun og trivelig fyr jeg har foran meg. En ydmyk fotograf med et godt blikk og interesse for andre mennesker. Så hva er det som driver deg, Pierre Hetzel? Hvor henter du inspirasjon fra?

- Det er de hverdagslige øyeblikkene som fanger min oppmerksomhet. Øyeblikk hvor jeg blir oppmerksom på en situasjon, en bevegelse eller et lys som får meg til å stanse opp. Aller mest blir jeg drevet av ønsket om å dele akkurat disse øyeblikkene med andre. Jeg bruker litt tid på å komponere og prøve å formidle den stemningen jeg så, men samtidig ønsker jeg at du selv skal ha din helt egen opplevelse når du ser på bildene mine. For du har en annen erfaring, et annet utgangspunkt enn meg, og derfor vil jeg at dine oppdagelser er dine egne.

Bildene i denne utstillingen er tatt i Frankrike og Libanon, der han ofte tilbringer tid blant familie og venner. At han har en grunnleggende respekt og samtidig såpass mye nysgjerrighet, er med på å bringe oss nær, men ikke for nær. Han dokumenterer og han påvirker ikke situasjonen, men han tar seg tid nok til å bli oppdaget i et ørlite sekund før han går videre med et nytt øyeblikk i boks.

Hver sommer finner han inspirasjon i fotofestivalen i Arles i Frankrike, og i november skal det mye til å ikke se han i gatene i Paris og årets Paris Photo. Elliot Erwitt er en stor inspirasjonskilde, men også andre franske fotografer ligger hans hjerte nær. Med denne utstillingen ser vi Pierre Hetzels egen gode evne til å kalle frem et lite smil, samtidig som bildene forteller hver sin historie – som små fragmenter fra et liv og en verden.

Utstillingen henger på Åpent Bakeri i Inkognito terrasse 1 i Oslo fra 1. oktober 2013.

Pierre Hetzel stilte første gang ut på Åpent Bakeri sommeren 2011. Etter det har han tatt del i mentorprogrammet Sens & Sans og stilte i den forbindelse ut på DogA i Oslo med serien Kvinne 2011. I 2010 begynte han fotoutdanningen ved Bilder Nordic School of Photography.

Hjemmesiden til Pierre Hetzel
Pierre Hetzel - La Ferté
La Ferté
Pierre Hetzel
Pierre Hetzel - Face to face
Face to face
Pierre Hetzel
Pierre Hetzel - Peaceful Middle East
Peaceful Middle East
Pierre Hetzel
Pierre Hetzel - 1+3
1+3
Pierre Hetzel
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu