Flavik slutter i Nordic Light

Etter snart 10 år, sier Anne Lise Flavik takk for seg i Nordic Light. Nå vil hun bruke tid på kjærligheten, reising og fotografering.
Anne Lise Flavik har vært knyttet til Nordic Light siden forprosjektet høsten 2004. Først var hun programansvarlig, og fra 2009 ble hun daglig leder i tillegg til fortsatt ansvar for programmet.

Det er ikke noen tvil om at uten henne hadde ikke festivalen vært det den er i dag: En av Nord-Europas ledende og mest sjarmerende festivaler. Æren kan hun ikke ta alene, flere har tatt harde tak. Men uten tvil er det Anne Lises standhaftighet, stahet og gode humør som har fått mange av de aller fremste navnene innen internasjonalt fotografi til den lille byen med den sjarmerendes festivalen. Nå gir hun seg. Og Nordic Light har en stor utfordring med å finne hennes etterfølger.

Styreleder i Nordic Light, Lars Liabø, beklager Flaviks avgang. Han tar beslutningen til etterretning nå når stillingen vil bli lyst ut. Flavik fratrer innen 1. februar 2014, og fra det tidspunktet og inntil ny leder er på plass, vil Liabø fungere som konstituert daglig leder.

- Anne Lise har preget Nordic Light sterkt, hun har vært en drivkraft i arbeidet med å få utviklet Nordic Light til det vi er blitt i dag. Med hennes innsats er vi blitt Europas ledende fotofestival, og vi er henne stor takk skyldig for innsatsen, uttaler Liabø i en pressemelding.

I samme pressemelding karakteriserer Flavik arbeidet sitt med Nordic Light som et eventyr.

- Helt siden starten har jeg ønsket å sette fotografiet i fokus og være med å bygge en plattform for fotografiet i Norge. Det ble en fotofestival, som ble til et eget hus og et eget senter med to årlige festivaler, et helårs galleri, og et samlingssted for fotointeresserte - i Kristiansund, forteller Flavik.

- Som daglig leder i litt over fire år har det vært mange utfordringer, noen tunge tak, men mest en lystig og givende tid. Følelsen over å ha fått til mye på kort tid sitter i kroppen. Nå kan andre overta stafettpinnen med nye krefter. Jeg har også et behov for å komme videre og bruke tid på andre prosjekter. Og så ser jeg fram til ikke å være pendler, og til å bruke mer tid på kjærligheten, reising og fotografering.

Flavik stiller seg samtidig åpen for å fortsatt være tilknyttet Nordic Light og bidra med sin kompetanse og store nettverk.

Neste års festival går av stabelen 6-10. mai. Programmet er under arbeid og vil blant annet bli preget av 200-årsjubileet for Grunnloven, med et fotografisk fokus på demokrati og menneskerettigheter.
Frank Hesjedal - Anne Lise Flavik
Anne Lise Flavik
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal - Anne Lise Flavik
Anne Lise Flavik
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Liv N.
Lykke til videre i livet,Anne Lise
Vennlig hilsen Liv Nansen Bie
1.11.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu