Bartegutter i Stavanger

Henriette Time har fotografert 300 menn med bart til inntekt for kreftsaken.
I november i fjor startet fotograf Henriette Time sitt prosjekt Book of Movember. Hun fotograferte 300 menn som sparer barten sin til inntekt for kreftsaken. Movember er en organisasjon som er spredt over 21 land, og i fjor samlet inn 148 millioner dollar på verdensbasis. Alle pengene går dirkete til kreftforskning av prostatakreft.

- Min idè var å lage en bok av portrettene hvor alt salg går direkte til kreftsaken. Etter ett år har dette blitt et stort samarbeid med Wigestrand Forlag og Kai Hansen trykkeri, forteller Time til foto.no.

Alle parter som er involvert i prosjektet jobber på dugnad, slik at alle pengene skal gå direkte til kreftforeningen.

Henriette Time har jobbet som fotograf i ti år. Hun startet som portrettfotograf i Bergen. Etter noen år som produsent i TV og Stavanger Aftenblad, gikk veien til Royal Melbourne Institute of Technology i Australia hvor hun fikk sin formelle utdannelse.

- Etter returen til Norge, jobber jeg nå fullltid som reklame- og portrettfotograf, i tillegg jobber jeg med egne kunstprosjekter.

Book of Movember har også blitt en utstilling som vil bli stående midt på Torget i Stavanger under hele Movember (november måned). Utstillingen består av 50 portretter i 90x90 cm børstet alluminiumsplater. Det er 17 samarbeidspartnere som har stilt opp for å få til denne utstillingen. Benkene og bildene vil bli solgt i etterkant, og alle pengene går direkte til kreftforeningen. Camillla Sjo Fasting fra Arkitektene Sjo Fasting har tegnet utstillingen til Book of Movember.

Åpningen vil være fredag 1. november kl 1700.

Book of Movember kan kjøpes direkte på www.bookofmovember.com
Henriette Time -
Henriette Time

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu