Oslo gjennom franske briller

I årets utgave av Oslo Fotomaraton sto franske fremtidsvisjoner i fokus. Denne helga kan du se resultatet på utstilling.
140 deltakere stilte til start da Oslo Fotomaraton ble arrangert for fjerde gang i august. 114 fullførte og de resulterende 1400 bildene skal i helgen klistres opp på veggene på Cyan :galleri i Oslo.

Årets tema var "Oslo som det nye Nice", inspirert av et oppslag i Aftenposten om hvordan den nye strandpromenaden fra Gamlebyen til Aker Brygge skulle gjøre Oslo mer lik den franske kystbyen. I løpet av tolv timer fikk deltakerne utdelt tolv temaer der det franske fungerte som en rød tråd. På slutten av dagen skulle hver deltaker levere inn tolv bilder, uredigerte og rett fra kamera.

- Vi ville vise fram litt av det nye Oslo som vokser fram, med Bjørvika og områdene rundt, samtidig håpet vi å få en effekt av kontrasten mellom det kjølige nord og det mer varmblodige og pulserende Sør-Europa. Det har kommet mange spennende bilder ut av dette eksperimentet, sier Anders B. Bisgaard, som arrangerer Oslo Fotomaraton sammen med Terje Abusdal, i en pressemelding.

Fremtidens Oslo
Gjennom temaer som Bonjour, Matisse og Voulez-vous coucher avec moi? ble deltakerne bedt om å ta på seg franske briller og se for seg hvordan den omtalte fremtidsvisjonen ville bli. Deltakerne har tolket temaene på forskjellige måter.

- Hos noen eksisterer denne framtida kun i en dunkel skyggeverden, hvor vi bare kan ane hvordan den ser ut. Hos andre er tyngdekraften opphevet og verden er vektløs og svevende. Atter andre igjen har gitt virkeligheten et dobbelteksponert, surrealistisk og kanskje litt skremmende preg. Her er det mange ulike oppfatninger av hva framtida kan komme til å bringe, forteller Bisgaard til foto.no.

Kårer vinnere i to kategorier
Selv om fotomaratonet beskrives som først og fremst en sosial happening, skal det også utnevnes vinnere. En jury bestående av to fotografer har kåret vinnere i to kategorier, beste enkeltbilde og beste serie. Vinnerne annonseres under utstillingsåpningen.

Utstillingen åpner på Cyan :galleri fredag 29. november kl. 18-23. Den holder også åpent lørdag 30. november og søndag 1. desember kl. 12-18.
Henriette Halvorsen -
Henriette Halvorsen
Mette K. Haugen -
Mette K. Haugen
Andreas Helland -
Andreas Helland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu