Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Narcissus

Magnum-fotograf Stuart Franklin stiller ut norske landskapsbilder på Fotografiens Hus.
I 2009 var dokumentarfotografen Stuart Franklin en av gjestene på Nordic Light. Han ble så begeistret for det nordvestlandske landskapet at han etter tre måneder kjøpte seg en hytte på Otrøya ved Molde. På hytta fikk han muligheten til å tenke og arbeide. Og det var også starten på 'Narcissus'.

- Prosjektet handler om å utforske landskapsfotografiet. Jeg lurte på hva som dro meg til spesielle aspekter ved landskapet, og oppdaget at mye har å gjøre med minner og hvordan ting setter seg fast i hukommelsen. Etter fem år med dette prosjektet stiller jeg følgende spørsmål: Er vi de sanne subjektene og landskapet bare et miljø vi bruker til å velge former som er familiære eller som gir god "klang", skriver Franklin i en email til foto.no.

Selv om Franklin står godt plantet innenfor fotojournalistikken, synes han det har vært herlig å jobbe med landskap.

- Naturen er en fantastisk lærer. Alt er knyttet sammen og har sin egen rytme. Både fotojournalistikk og landskapsfotografering involverer en menneskelig reaksjon på menneskelige problemer. Fotojournalistikken mer sosialt, landskapsfotograferingen psykologisk.

Stuart Franklin er født i England i 1956, og startet karrieren som pressefotograf for Sunday Times og Sunday Telegraph Magazine i London. Siden 1989 har han vært medlem av Magnum Photos, hvor han også var president i perioden 2006-2009. Franklin er kanskje mest kjent for motivet av den unge mannen som står mot tanksene på Tiananmen-plassen i Beijing i 1989. Han har gitt ut 7 bøker. Den siste er Narcissus som nå kan sees som utstilling på Fotografiens Hus i Oslo.

Vernissage torsdag 28. november 2013 kl. 1800
Stuart Franklin -
Stuart Franklin
Stuart Franklin -
Stuart Franklin

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu