Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nye AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G

For entusiastiske gatefotografer.
Oslo, 7. januar 2014 – I dag lanserer Nikon det nye faste objektivet i FX-format som mange gatefotografer har ventet på ­­– AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G.

Det nye objektivet på 35mm har stor blenderåpning og en optikk som er utviklet for speilreflekskameraer med høy oppløsning. Objektivet med middels vidvinkel egner seg godt for gatefotografering og miljøportretter så vel som landskapsfotografering. AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G er lettere, mer kompakt og rimeligere enn sin profesjonelle motpart, og vil raskt bli en favoritt blant fotografer som liker å jobbe med en klassisk brennvidde på 35 millimeter.

Populær brennvidde
Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier brennvidden på 35mm har en spesiell plass hos gate-, dokumentar- og reportasjefotografer.
– Objektivet er utviklet for moderne speilreflekskameraer. Det optiske designet er forbedret og objektivet har en god blenderåpning, sier han.

Fang omgivelsene
Det brede synsfeltet gir et engasjerende perspektiv som setter tilskueren midt i handlingen. Portrettfotografer som ønsker å formidle et forhold mellom motivet og omgivelsene kan ta bilder på kort avstand, og likevel inkludere en bakgrunn som beskriver miljøet.

Hurtig og presist
AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G har stor blenderåpning og god kontroll over dybdeskarpheten for separasjon av bakgrunnen. Bokeh er sirkulær og jevn takket være en avrundet blenderåpning og en fin gradering av uskarpheten fra fokuspunktet til bakgrunnen. Fordelen med stor blenderåpning er at du får den fleksibiliteten som kreves for å ta bilder med raskere lukkerhastigheter, få gode resultater i dårlig lys og et bedre søkerbilde for mer presise komposisjoner.

Anerkjent kvalitet
Det nye AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G er utviklet for å være tilpasset dagens høyoppløste sensorer, og gir fantastisk skarphet og kontrast i hele bildet. Det optiske designet som er lånt fra profesjonelle NIKKOR 35mm f/1.4 gjør at lyspunkter reproduseres med minimal pilformet koma. Den optiske konstruksjonen består av 11 elementer i 8 grupper, og benytter et asfærisk linseelement og et ED-glasselement for reduksjon av kromatiske aberrasjoner for å sikre skarpe og kontrastfylte resultater. Autofokusen er smidig, stille og rask takket være Nikons Silent Wave Motor, og minimum fokusavstand er 0,25 meter.

Bevegelsesfrihet
AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G er lett, kompakt og rimelig. Objektivet er optimalisert for Nikon-kameraer i FX-format, men er også et flott alternativ for fotografer med Nikon-kameraer i DX-format som ønsker et raskt objektiv for å ta klassiske bilder med god farge og kontrast.

AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G leveres med CL-0915 fleksibel objektivpose og HB-70 solblender, og har en veiledende pris på 5 090,-
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu