Stephen Gill på Shoot Gallery

Han fotograferer med objekter i kameraet og graver ned bilder. Torsdag åpner Stephen Gills første utstilling i Norge.
Engelske Stephen Gill er kjent for fotoprosjekter som befinner seg i et grenseland mellom dokumentar og konseptuell kunst. Ved å benytte plastikkameraer, metoder som å grave ned og senere grave opp igjen bilder eller dynke negativer i energidrikker, blir selv ordinære motiver til uvanlige bilder.

Gill har vist sine bilder over store deler av verden, blant annet i en retrospektiv utstilling på Foam i Amsterdam i 2013, men når Shoot Gallery åpner utstillingen Talking to Ants førstkommende torsdag skal det være første gang hans bilder stilles ut i Norge. Utstillingen består av bilder fra tre forskjellige serier. To av disse seriene er blitt laget ved at Gill putter objekter fra stedet der han er inn i selve kameraet når han fotograferer.

- Resultatet er en hybrid mellom et fotogram og et fotografi, hvor forståelsen av stedet blir festet til film fra både for- og baksiden av objektivet samtidig. Gill har puttet alt fra levende maur, plastkorker, blomster, øredobber, falske øyevipper, glasskår og til og med en liten fisk inn i sitt spesialbygde kamera, skriver galleriet i en pressemelding.

Den tredje serien, A Series of Disappointments, er fotografert i bydelen Hackney i nordøst-London, der han har gjort store deler av sitt arbeid. Serien består av bilder av sammenkrøllete lottokuponger, funnet på gaten. Lappene er enkelt fotografert mot en grå bakgrunn.

- Det er en enkel og virkningsfull idé, laget som en kommentar på hvordan det økende antall betting shops i området påvirker innbyggerne i negativ forstand. Manifestert i papirets form skildrer de poetiske fotografiene sinnsstemningen til sin forhenværende innehaver, skriver galleriet.

Talking to Ants åpner på Shoot Gallery i Oslo 20. februar. Henger frem til 3. mai.
© Stephen Gill / Shoot Gallery - Outside in 2010
Outside in 2010
© Stephen Gill / Shoot Gallery

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu