Fra Williamsburg til Grünerløkka

Marius Hauge har portrettert innbyggere i de to bydelene Williamsburg og Grünerløkka. Denne helga vises bildene på Cyan :galleri.
Høsten 2011 tilbragte Marius Hauge en periode i det hippe nabolaget Williamsburg i bydelen Brooklyn i New York. På daglige trilleturer med datteren begynte et fotoprosjekt å ta form.

- Etter to uker hvor jeg nesten bare hadde betraktet mennesker rundt meg i en annen setting og et annet lys en det jeg vanligvis omgås med, fikk jeg et sterkt behov for å ta portretter av de menneskene jeg så. Jeg ville stoppe dem, betrakte dem, fotografere dem i sort/hvitt, forteller Hauge, som jobber som fotograf og fotolærer.

Hauge satte noen begrensninger for seg selv, som at det skulle være naturlig lys og at veggen bak skulle være synlig - det skulle være tydelig at bildene var tatt ute. Han hang deretter opp en hvit bakgrunn på vegger og spurte utvalgte forbipasserende om å få portrettere dem.

Fant likheter på Grünerløkka
Etter oppholdet i USA var prosjektet egentlig ferdig og skulle bare scannes, printes og stilles ut.

- Men da jeg kom hjem til Grünerløkka så jeg at her er det nesten helt likt, samme bygninger, kafeer, unge mennesker, sier Hauge til foto.no.

Hauge bestemte seg for å fortsette prosjektet, men ville vente til været var det samme som under fotograferingen i høstvarme Brooklyn. I august 2012 kom sola, og Hauge gikk igjen ut med bakgrunn og kamera. I løpet av to dager ble tilfeldig forbipasserende invitert til å posere foran Hauges kamera.

Overraskelsesmoment og entusiasme avgjør
Med få unntak, sa alle menneskene han spurte i de to bydelene ja til å bli fotografert.

- Det er overraskelsesmomentet og entusiasmen som avgjør om du får ja eller nei. Hvis du tviler, så er det vanskeligere å få folk til å stille opp. Men de fleste syns det er gøy å bli spurt om å være med i et fotoprosjekt.

Totalt 25 mennesker ble portrettert og 12 av disse skal stilles ut i utstillingen Williamsburg/Grünerløkka som åpner på Cyan :galleri i Oslo 21. februar. Henger frem til 23. februar. Mandag 24. februar skal Hauge i tillegg fortelle om dette og andre prosjekter på Cyan :Arena.
Marius Hauge - Williamsburg/Grünerløkka
Williamsburg/Grünerløkka
Marius Hauge
Marius Hauge - Williamsburg/Grünerløkka
Williamsburg/Grünerløkka
Marius Hauge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu