Tom Sandbergs siste farvel

Torsdag åpner den siste utstillingen Tom Sandberg fikk være med å lage.
5. februar gikk en av våre mest markante fotografer bort. Men den hardtarbeidende kunstneren var aktiv helt til det siste. 13. januar ble arbeidene til en ny utstilling ferdigstilt. Og førstkommende torsdag åpner altså den aller siste utstillingen Tom Sandberg selv skulle få være med å lage. Utstillingen består av 16 fotografier laget mellom 1987 og 2014.

- Det endelige utvalget inkluderer motiver som har vært gjennomgående i kunstnerskapet og verk han ofte har hentet frem i de senere årene. Enkelte av disse er blant hans kjente arbeider, andre har sjelden eller aldri vært vist, skriver galleriet OSL contemporary i en pressemelding.

Sandberg var i over tredve år en av landets fremste fotografer. Hans motivkrets spente fra skyformasjoner til aktfotografier, gatebilder og portretter av kjente kunstnere, og utstillingen reflekterer deler av denne variasjonen. Det nyeste arbeidet i utstillingen (til høyre) er datert 2014.

- Hans siste produksjon illustrerer en karakteristisk vilje til alltid å gå videre, han dyrket det radikale og eksperimentelle uten noen gang å miste sitt særpregede, tidløse uttrykk, skriver galleriet.

Utstillingen Tom Sandberg - Photographs åpner på OSL contemporary i Oslo 27. februar og henger frem til 29. mars.
Tom Sandberg - Untitled 2008
Untitled 2008
Tom Sandberg
Tom Sandberg - Untitled 2014
Untitled 2014
Tom Sandberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu