#Sonja av Pål Laukli

Denne våren fylles Galleri NordNorge med tre meter store fotografier av supermodellen Sonja Wanda.
Pål Lauklis fotografier av supermodellen Sonja Wanda pryder veggene på Galleri NordNorge denne våren i utstillingen #Sonja. Spiren til prosjektet kom under et tidligere opptak med modellen.

- Vi hadde gjort et opptak med Sonja Wanda og jeg så at hun var en helt spesiell person. Ikke bare som modell, men som menneske. Jeg hadde lyst til å gjøre flere prosjekter med henne og da jeg ble invitert til å stille ut i Galleri NordNorge spurte de om jeg kunne fylle galleriet med bilder av henne, sier Pål Laukli til foto.no.

Wanda kom til Norge fra Sør-Sudan som seksåring og slo gjennom som modell på 2000-tallet. Hun har siden gått visninger for noen av verdens største motehus og vært avbildet på forsiden av flere magasiner.

I denne utstillingen har Laukli og teamet bestående av stylist Storm Pedersen og makeupartist Trude Mokkelbost Laukli jobbet i skjæringspunktet mellom mote, kunst og portrett. Bildene er i ulike formater, fra 50x50cm og opp til tre meter i høyden.

- Vi har jobbet med bildene ut fra flatene i galleriet. Rommet har på mange måter fått diktere hvor store formater bildene skal ha, forteller Laukli, som til vanlig jobber som mote- og reklamefotograf i Oslo.

I tillegg har han laget en videoinstallasjon som skal vises i utstillingen, der to minutter med opptak av Wanda har blitt til en 25 minutter lang film i ekstrem slow-motion.

Utstillingen #Sonja åpner 10. april på Galleri NordNorge i Harstad og henger frem til 31. mai.
Pål Laukli -
Pål Laukli

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu