Sommerguide 2014: Fotofestivaler

Sommer er festivaltid, også for fotografi. Vi guider deg til et utvalg fotofestivaler som arrangeres denne sommeren.
Våren og sommeren står for mange i fotografiets tegn. Dagene blir lysere og lengre, og det blir mer fristende å ta med kameraet ut. Ikke minst er dette også tiden for å se bilder. I løpet av de neste månedene arrangeres det en rekke fotofestivaler. Under får du oversikten over en del av dem.

Photomonth
Først ut og allerede i gang er festivalen Photomonth i vakre Krakow. Dette er 12. gang festivalen arrangeres og i år er temaet forholdet mellom fotografi og kunnskap. I den forbindelse vises utstillinger av blant annet David Campany, Taryn Simon og Clare Strand. I tillegg arrangeres det foredrag, filmvisninger og workshops. Festivalen varer frem til 15. juni.

PHotoEspaña
4.juni åpnet årets utgave av PHotoEspaña i Madrid. Festivalen har blitt arrangert siden 1998 og trekker årlig flere hundre tusen besøkende. Årets festival fokuserer på spansk fotografi og viser verker både av samtidsfotografer og historiske fotografer. I tillegg vises verker av fotografer som Lillian Bassman og Philip Lorca-diCorcia. Festivalen varer frem til 27. juli.

Copenhagen Photo Festival
5. juni åpner Copenhagen Photo Festival rett over dammen. Dette er femte gang festivalen arrangeres og i år står fotografer som Joachim Ladefoged, Astrid Kruse Jensen og Thomas Demand på programmet. Utstillingene vises på en rekke lokasjoner rundt i København. I tillegg vises en rekke filmer om fotografer. Festivalen varer frem til 15. juni.

Fotofestiwal
Også Fotofestiwal i Łódz , Polen, åpner 5. juni. Festivalen gjestes i år av kjente navn som Roger Ballen og Alex Webb, men viser også verker av mindre kjente fotografer. Varer frem til 15. juni.

Vienna PhotoBook Festival
Befinner du deg tilfeldigvis i Wien helga 14-15. juni, kan du få med deg Vienna PhotoBook Festival. Dette er den andre i rekken og inkluderer utstillinger, foredrag og salg av fotobøker.

Lumix Festival for Young Photojournalism
Få dager senere, 18. juni, åpner Lumix Festival for Young Photojournalism i Hannover. 60 unge fotografer har blitt invitert til å vise frem sine arbeider, en rekke kjente fotojournalister kommer for å holde foredrag og det skal deles ut flere priser. Festivalen varer frem til 22. juni.

PhotoIreland
1. juli åpner årets utgave av PhotoIreland, arrangert av organisasjonen av samme navn på e rekke steder rundt i Dublin. I år står Rob Hornstra og hans Sochi Project øverst på lista over kjente navn på festivalen, som ellers viser verker av 24 fotografer under temaet Truths, Facts, Fictions, Lies. Festivalen varer frem til 31. juli

Les Rencontres d'Arles
Den kanskje mest kjente fotofestivalen av dem alle, Les Rencontres d'arles, åpner 7. juli. Festivalen har vært arrangert siden 1970 og dette er altså nummer 45 i rekken. Gjestene på årets festival inkluderer David Bailey, Vik Muniz og Lucien Clergue. Det skal deles ut en rekke fotopriser, holdes auksjon, workshops og konferanser. Festivalen varer frem til 21. september.

Fotografiets dag
Preus museum dedikerer hvert år siste søndagen i august til en feiring av fotografiet. I år foregår det hele 24. august, og i anledning fotografiets 175. årsdag, er arrangementet denne gangen gratis. Fotografiets dag arrangeres i samarbeid med en rekke fotoforbund og byr på utstillinger, foredrag og andre aktiviteter.

Visa Pour l'Image
Helt på tampen av sommeren er det tid for en av de aller største festivalene for fotojournalistikk. 30 august åpner Visa pour l'Image i Perpignan, Frankrike. Her kan man se utstillinger og foredrag av en rekke fotojournalister frem til 14. september.

Har vi glemt noe? Tips oss gjerne i kommentarfeltet under.

God fotosommer!
Lillian Bassman, © Estate of Lillian Bassman -
"It’s a Cinch, Carmen, lingerie by Warner’s", 1951
Lillian Bassman, © Estate of Lillian Bassman
Vises på PHotoEspana 2014
Astrid Kruse Jensen - Within the Landscape #2
Within the Landscape #2
Astrid Kruse Jensen
Stiller ut på Copenhagen Photo Festival
David Bailey, Courtesy of the artist - Mick Jagger, 1964
Mick Jagger, 1964
David Bailey, Courtesy of the artist
Stilles ut på Les Rencontres d'Arles 2014

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu