Nakent i Trondheim

Den 5. september åpner Fotofagskolen utstillingen "Natura" med bilder av Jock Sturges, GT Nergaard og studentenes aktbilder fra vårens temaprosjekt.
I over 20 år har Jock Sturges portrettert livet og menneskene rundt naturiststedet Montalivet i Frankrike. Dette har resultert i utallige bøker og utstillinger verden over. Under utstillingen han viser på Norsk Fotofagskole denne helgen, får vi også en sniktitt fra den nye boka som kommer ut på Steidl forlag i høst.

Utstillingen Natura viser i tillegg til Sturges, bilder fra GT Nergaards aktprosjekt og studentenes aktbilder fra vårens temaprosjekt. Jock Sturges er kurator for studentenes utstilling og har veiledet og utformet utstillingen i en ukes workshop. GT Nergaard er rektor ved Norsk Fotofagskole og har i flere år jobbet med aktprosjektet "Storvatn" som han nå for første gang stiller ut – før prosjektet også blir tilgjengelig i bokform i nærmeste fremtid.

Også Nergaard sine bilder er aktfotografier, og modellene er utelukkende "bestevenner, brødre og søstre", som han sier det. Flere av dem er selv kunstnere og fotografer, og felles for dem er at de har en liberal holdning til nakenhet og egen kropp, noe som ifølge Nergaard er avgjørende for å kunne formidle et naturalistisk uttrykk.

Utstillingen er åpen helgen 5.–7. september, men blir stående til 12. september og er da tilgjengelig etter avtale.

GT Nergaard -
GT Nergaard
Jock Sturges - Fanny
Fanny
Jock Sturges

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu