Vinner selvportrett

Marteline Nystad har gått til topps i aller siste runde av Fotografen 2014
Fotografen 2014 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

I den siste runden av Fotografen 2014 har NORDphotography med Cig Harvey, Claire Rosen og Elisabeth N Aanes juryert. De har kåret Marteline Nystads nære og sterke portrett 'fanget' til rundevinner.

Juryen uttaler dette om fotografiet:

"Dette bildet fikk høyest score hos samtlige i juryen. Bildet er meget vakkert, med delikat lys som omfavner personen i sengen, og med duse farger. Samtidig vibrerer det en rå sårbarhet gjennom bildet som nesten er kvelende. Sårbarheten forsterkes av måten personen sitter på, at hun har plassert seg i hjørnet av rommet, og at deler av ansiktet er skjult av mørket. Bildet spiller på triste noter, samtidig som vi blir slått av modigheten til fotografen. Vi blir nysgjerrig og vil se mer."

Marteline Nystad synes det er kjempegøy å gå til topps i sisterunden.

- Ekstra morro blir det når jeg vinner med et såpass personlig bilde, som er en del av en serie som betyr mye for meg, forteller Nystad.

Med vinnerbildet forsøker fotografen å få frem en følelse av å være fanget.

- Hva man legger i det, er jo opp til hver og en. For meg så er dette et bilde på å være fanget av kroppen, en kropp som aldri har nådd opp til mine eller samfunnets forventinger.

Bildet er en del av en serie som Nystad har jobbet sporadisk med i to år.

- Det begynte som en skoleoppgave, men utviklet seg til å fungere som terapi for meg. Det har blitt til en måte å ta tilbake kontrollen over min egen kropp på. Og spesielt på dette punktet i livet mitt, hvor jeg er på vei ned i vekt, så er det spennende å se de fysiske forandringene i bildene.

Som fotograf beskriver Nystad seg som en som leter etter det vakre og estetiske i objektene hun tar bilder av, gjerne ting som ikke nødvendigvis blir sett på som vakre.

- Portrett er det jeg jobber mest med. Jeg synes det er utrolig spennende å jobbe med mennesker, og få fram en følelse og ekthet i bildene som de kanskje ikke visste at de hadde. Jeg har også en forkjærlighet for sort/hvitt- fotografier. Sally Mann og Peter Lindbergh er to av de fotografene som er mine største inspirasjonskilder. Følelsene de får frem i bildene er helt fantastisk.

Premie fra Japan Photo
Marteline Nystad får 12 poeng denne runden og et gavekort på bildeprodukter fra Japan Photo på 5000 kroner.

Vinner Fotografen 2014
Fotografen 2014 har gått over seks runder i hele år, med forskjellig tema hver gang. Vinneren av hele konkurransen blir offentliggjort i romjulen. Det samme blir også resten av resultatene for sisterunden.

Fotografen 2015 sparkes i gang 1. februar.
Marteline Nystad -
Marteline Nystad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Hilfred M.
Gratulerer!
Respekt!
28.12.2014
Dirk R.
Gratulerer, vel fortjent !
28.12.2014
Simon Ø.
Respekt!
27.12.2014
Pål M. S.
Gratulerer for et utmerket bilde på alle måter. Pluss for ærlighet og mot.
24.12.2014
Håvard F.
Gratulerer! Svært bra!
23.12.2014
Anthoni R.
Kjempebra Marteline!
23.12.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu