Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

RED til Interfoto

Red Digital Cinema Camera Company har valgt Interfoto som partner for det norske markedet. RED har til nå kun solgt direkte og distribusjonsavtalen betyr at Interfoto er blant de første selskapene i verden som opprettes som kanal for RED.
Red Digital Cinema ble grunnlagt i 2005 med en liten gruppe pionerer i et lager/ garasje. Gründeren Jannard (tidligere eier av Oakley) hadde et ønske om å bygge den beste digitale videokameraer tilgjengelig, og mente at 4K var fremtiden for digital fotografering, ikke 2K eller 1080.

På 2006 NAB show, annonserte Jannard at Red skulle bygge en 4K digital kino kamera og begynte å ta innskudd. Over ett tusen mennesker responderte og satte seg på bestillingslisten. Året etter gjennomførte regissør Peter Jackson en test av to prototyper Red One kameraer, som endte opp med å bli en 12-minutters verdenskrigfilm kalt "Crossing the Line", og uttalte: "I am all in. I have to shoot with this." Dermed ble det første Red kamera, Red One med «Mysterium» 4K sensoren lansert for fullt og det ble mulig å lage innspillinger med 4K på opptil 60 bilder per sekund.

Pris-ytelse-forholdet for Red One var uhørt på den tiden og Red tok det første av mange skritt for å revolusjonere og demokratisere den digitale kinokameraindustrien. Innføringen av Red One eliminerte effektivt barrieren for filmskapere fra å eie kameraer med den aller høyeste kvalitet gjennom et enestående pris-ytelse-forhold. Med Red One fikk filmskaperne et kamera som for første gang kunne tilby out-of-the-box-funksjonalitet i spillefilmkvalitet basert på en rimelig digital kameraplattform.

RED har utviklet mange nye løsninger, innovasjoner og ny funksjonalitet siden da, mens det aller nyeste Epic Red Dragon dro dette langt videre med å tilby verdens første 6K kamera. Red Epic leveres med henholdsvis en 14Mp sensor under navnet Scarlet og nivået over gjennom en 19Mp sensor Dragon modell.

Red har utfordret kameraindustrien og hele tankegangen og måten å produsere film på. Ikke bare det, med sin Dragon modell tilbyr de et produkt som lett kombinerer stills og «motion». Av samme grunn har Interfoto lenge registrert at etablerte stillfotografer særlig innenfor reklame, musikk og fashion/beauty har utviklet sine løsninger ved å gå til anskaffelse av et RED kamera. Det er nettopp her RED også ser et stort potensial for videre vekst, og derfor var det naturlig å oppsøke Interfoto for å etablere et langsiktig samarbeide.

– Det er på video og droner vi ser at det profesjonelle markedet vokser, og vi har en kjempefordel med timingen på det paradigmeskiftet som skjer nå. Vi hadde likevel ikke trodd at vi ble den utvalgte RED partneren i Norge inntil vi har sammenlignet strategier og ambisjoner som passer som hånd i hanske. Vi er stolte over å kunne flagge RED som en av våre hjørnestener for videre vekst i et marked som stiller høye krav til kompetanse og utvalg. Dette er vår banehalvdel, selv om vi av mange fortsatt regnes som «The new kid in town» sier Interfoto’ s leder Egil Rosensverd

RED vil i disse dager kommunisere sin nye distribusjonsstrategi på egne hjemmesider.

Reds kameraer er allerede på lager hos Interfoto både for salg og utleie. Initialt vil to medarbeidere*, som nå er under autorisering av RED sentralt, ta hånd om alle henvendelser. Det gjelder også eksisterende utleiefirmaer i Norge som Interfoto vil assistere videre.
Interfoto er i ferd med å utvide tilbudet innenfor «motion» markedet og har nylig inngått avtaler med andre produsenter. I de nye lokalene på Skøyen er det igangsatt utvidelser av videoavdelingen og nye medarbeidere rekrutteres.

Interfoto AS
Drammensveien 130 C-14, 0277 Oslo
Epost: interfoto@interfoto.no
Tlf: 97 11 55 00
Nettside: interfoto.no

Red Europa: http://eu.red.com/
Kontakt :
  • Konsulent: Linus Börjes – linus@interfoto.no
  • Konsulent: Øystein Grønvold - oystein@interfoto.no
Markedskontakt: Karen Norton – karen@interfoto.no
Administrasjon: Egil Rosensverd – egil@interfoto.no
http://interfoto.no/RED/Red
RED -
RED
RED Scarlet Dragon
RED -
RED
RED EPIC-M Red Dragon
RED -
RED
RED EPIC-X Red Dragon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu