Vinneren av 'Fritt' kåret

Audun Nygaard har gått til topps i førsterunden av Fotografen 2015.
Fotografen 2015 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Juryen denne runden har bestått av Stig Jensen og Stian Seim Evensen fra Cyan Studio. Om vinnerbildet 'A white world' sier de følgende i sin begrunnelse:

"Dette bildet skapte mye interesse med en gang. Vi ble umiddelbart trukket mot personen som «henger» i luften. Personen skaper en stille form for bevegelse mellom de høye brøytekantene som igjen skaper en vegg og stenger mannen inne i en slags sluse. Tittelen «A White World» forteller oss at dette er en kommentar på flere aktuelle problemstillinger i forhold til det å være innvandrer i Europa og Norge. Symbolikken og gjennomføringen i forhold til tittel, synes vi fungerer veldig bra. Fotografiet er bra teknisk utført, med fin komposisjon og tonalitet. Et utrolig spennende bilde."

Bildet som er en av fotograf Audun Nygaards personlige favoritter ertatt på vei opp mot Folgefonna skisenter.

- De høye brøytekantenene var visuelt ganske fasinerende, så jeg tok mange bilder den dagen. Bildet er et selvportrett, og inngår i en lengre serie med bilder der jeg har på meg en hvit engangskjeledress i ulike landskap. Bruker mye meg selv som modell. Bildet var ikke planlagt, men jeg har stort sett alltid med meg den hvite drakten i tillfelle de rette omgivelser dukker opp, forteller vinneren.

Nygaard har brukt en Canon 5d Mark III og sitt favorittobjektiv Canon 24-105mm til å fotografere vinnerbildet.

- Jeg hadde kameraet stående på stativ og brukte trådløs utløser. Bildet er redigert i Lightroom. Tanken bak å ha det i svart/hvitt, var at jeg ønsket å ha det så enkelt som mulig i uttrykket.

Nygaard forteller at han er en fotograf som liker å tilføre ting i sine bilder, som for eksempel seg selv med den hvite drakten, eller masse ballonger i et øde fjellandskap.

- Aktivitetsnivået mitt som fotograf er ganske varierende, og det går ofte mange uker mellom hver gang jeg fotograferer. Av bildene jeg tar er mange planlagte, men liker også veldig godt å vandre rundt i byer og landsbyer å fotografere miljøer og mennesker.

Som fotograf er han selvlært, og aktivt medlem i fotoklubben Bekkalokket i Bergen.

I denne første runden av Fotografen 2015 ble det levert inn 297 bilder.

Premier og neste runde
Audun Nygaard får 12 poeng denne runden og et gavekort på bildeprodukter fra Japan Photo på 5000 kroner. Pierrick Stévant kom på andreplass med bildet 'Caribbean blues' og får 10 poeng og et gavekort på bildeprodukter hos Japan Photo på 3000 kroner.

Fotografen 2015 går over seks runder i hele år, med forskjellig tema hver gang. I neste runde er temaet miljø og vi skal ha en serie på mellom 3 og 8 bilder. Innsendingsperioden er 15. mars til 15. april.

Mer informasjon om konkurransen her

Trykk på 'vinnerbildene'-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.
Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.
audun nygaard - A white world
A white world
audun nygaard
1. plass (12 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Fritt". Juryen sier: Dette bildet skapte mye interesse med en gang. Vi ble umiddelbart trukket mot personen som «henger» i luften. Personen skaper en stille form for bevegelse mellom de høye brøytekantene som igjen skaper en vegg og stenger mannen inne i en slags sluse. Tittelen «A White World» forteller oss at dette er en kommentar på flere aktuelle problemstillinger i forhold til det å være innvandrer i Europa og Norge. Symbolikken og gjennomføringen i forhold til tittel, synes vi fungerer veldig bra. Fotografiet er bra teknisk utført, med fin komposisjon og tonalitet. Et utrolig spennende bilde.
Pierrick Stévant - Caribbean blues
Caribbean blues
Pierrick Stévant
2. plass (10 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Fritt". Juryen sier: Dette bildet av en mann som stirrer drømmende ut av et vindu på en båt, synes vi var et flott dokumentarisk portrett med fine linjer og tonalitet. Vi likte spesielt godt komposisjonen med linjene og vinduene på båten, men ble også veldig nysgjerrig på hva denne mannen drømmer om.
bo valentin - Rød
Rød
bo valentin
3. plass (9 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Fritt". Juryen sier: Dette portrettet fengslet oss umiddelbart. Det er et eller annet urovekkende og følelsesladet med blikket til den unge jenta som engasjerer oss. Et veldig sterkt bilde hvor utrykket kommer ekstra godt frem i den trange komposisjonen. Vi likte også rødfargen som gikk igjen.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Eirik G.
Veldig kult bilde. Mener for øvrig det har vunnet en eller annen tilsvarende konkurranse for noen år siden også.
26.3.2015
Rune B.
Jeg synes Auduns bilde er godt og morsomt, og tittelen med... Men hvordan juryen har greid å gjøre det til en kommentar på det å være innvandrer i Norge og Europa, skjønner jeg ikke. Det er et bilde at en brøytekant med et menneske som hopper og kaster skygger, og det er nok, godt utført, og ferdig med det...


15.3.2015
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu