Feiring av jubileumsboka

Søndag denne helgen feirer Preus museum utgivelsen av den store jubileumsboken 'En fotohistorie'.
På Preus museum finner man en heftig fotosamling. Nå er den kommet i bokform, et praktverk på tre kilo og 468 sider. Fotohistorie fortalt av 26 ulike forfattere.

Søndag gir de to redaktørene for boka, Hanne Holm-Johnsen og Hege Oulie, et innblikk i det nasjonale fotomuseets samling gjennom en presentasjon av boka.

- Ingen tidligere norsk utgivelse har hatt et så bredt utsyn på fotohistorien som det man finner i denne boken. Vi følger fotografiets utvikling fra 15- og 1600-tallets ulike optiske studier og frem til dagens massemedier som Instagram. 26 forfattere fra det fotofaglige miljøet i Norge har skrevet tekstene til boken, noe som gir boken både bredde og kompetanse. Men så vel som en historisk og faglig bok er dette også en visuell fest for alle som er glade i fotografi, skriver museet i en pressemelding.

- I en tid da bildestrømmen gjennom de nye digitale medier er i ferd med å oversvømme oss, er det viktigere enn noen gang å synliggjøre fotografiets historiske betydning og forvandlende kraft, og – ikke minst – gjenskape bevisstheten om hva et fotografi er og kan være.

Presentasjonen holdes i Preus museums bibliotek søndag 22. november kl 14.

Les mer om boken neste uke på foto.no
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu