Vinnerbildene

Fotografen 2015 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no

I den siste runden av Fotografen 2015 har Afzal Hussain vunnet med bildet "Goodbye". Nederst i denne artikkel kan du se alle vinnerbildene.

Sammenlagt er det Henning S. Pettersen er vinneren av Fotografen 2015. Sjekk saken om Fotografen 2015 her

Det er Jens Edgar Haugen og Lars Martin Bøe i JH STUDIOS som har juryert sisterunden i Fotografen 2015. De sier dette om vinnerbildet:

"Juryen er enig om dette er kategoriens sterkeste bilde. Et «Mad-men» selvportrett med kanskje de mest profesjonelle tonene i konkurransen. Fotografen har helt klart tenkt en historie og en komposisjon som vekker vår interesse. Blikket dras inn mot vinduet som treffer mannen, og videre rundt i rommet. Fotografiet skaper mye undring og interesse, som vekker mye oppmerksomhet."

Goodbye
Goodbye
afzal hussain
1. plass (12 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett". Juryen sier: Juryen er enig om dette er kategoriens sterkeste bilde. Et «Mad-men» selvportrett med kanskje de mest profesjonelle tonene i konkurransen. Fotografen har helt klart tenkt en historie og en komposisjon som vekker vår interesse. Blikket dras inn mot vinduet som treffer mannen, og videre rundt i rommet. Fotografiet skaper mye undring og interesse, som vekker mye oppmerksomhet.


Det er første gang Afzal Hussain vinner en fotokonkurranse.

- Dette er utrolig morsomt. Jeg har «vokst opp» som fotograf på foto.no, og har stor respekt for det høye nivået her inne. Derfor er det ekstra morro å vinne. Det er vel litt over mine egne forventninger, forteller han.

Afzal Hussain reiser en del i jobben sin som ingeniør, men får ofte ikke opplevd mer enn hotellrom, flyplasser, møterom og konferansesaler.

- Med bakgrunn i dette har jeg over en del år «dokumentert» de hotellrommene jeg har bodd på. Ofte tar jeg bilder av bare rommet, men i noen tilfeller, når jeg har tid, velger jeg å være med på bildet. Jeg liker helst å være bak kameraet, så det var naturlig for meg å ha ryggen til.

Vinnerbildet er tatt på et hotellrom i Amsterdam.

- I dette tilfellet hadde jeg med speilrefleksen min, men måtte improvisere et stativ ved bruk av reisetrille, stol og bagasjebenk fra hotellrommet. Som etterbehanding har jeg konvertert bildet til svart/hvitt i Lightroom og selektivt lysnet deler av bildet som var veldig mørke. Videre er bildet rettet opp fordi det var skjevt. Det er også foretatt lett støyreduksjon.

Afzal Hussain har drevet med foto som hobby siden rundt 2000.

- Jeg var mer aktiv på foto.no tidligere, men har ikke vært det de siste årene. Jeg begynte med bilder av egne barn og portretter, men har etterhvert prøvd meg på det meste av sjangre innen foto. Jeg liker fremdeles å ta bilder av mennesker, men publiserer de sjeldent. De siste årene har jeg prøvd å opprettholde en blog, der ambisjonen er å skrive i tillegg til å legge ut bilder.

Inside out.
Inside out.
Marteline Nystad
2. plass (10 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett". Juryen sier: Et sterkt og modig selvportrett. Portrettet illustrerer flere følelser som er aktuelle i dagens samfunn, blant annet sorg, psykiske problemer og selvbilde.

Selvportrett
Selvportrett
jahn raymond tjelland
3. plass (9 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett". Juryen sier: Fin bruk av teknikk for å skaper interesse. Skarpe fine toner. Portrettet uttrykker både en urovekkende følelse, samtidig som det forteller mye om en friluftsglad mann.

Me Stretching
Me Stretching
Gunnar Bye
4. plass (8 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett". Juryen sier: Bildet gir oss en uro og dyster følelse ved hjelp av lukkertiden. Man ser ikke hvem som er portrettert, og det er nok med god grunn av fotografen. Det er en slags ondskapspreget frykt over bildet, som vekker interesse og skiller seg ut blant de andre deltagerne. Tøft gjort av fotografen.

Test av linse fra 40 tallet
Test av linse fra 40 tallet
jan gunnar wallin hansen
5. plass (7 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett". Juryen sier: Spennende bruk av speilbilde og refleksjon. Blikket stopper opp og vekker interesse mot noe annerledes

"The struggle inside" I 2014 gikk jeg gjennom to spontanaborter etter hverandre. Dette var etter at jeg hadde forsøkt å bli gravid i to år. Jeg følte meg maktesløs og ufullkommen som kvinne hele denne tiden.
"The struggle inside" I 2014 gikk jeg gjennom to spontanaborter etter hverandre. Dette var etter at jeg hadde forsøkt å bli gravid i to år. Jeg følte meg maktesløs og ufullkommen som kvinne hele denne tiden.
Isabel Sancho
6. plass (6 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett".

Lord of the Flies.
Lord of the Flies.
Lars Chr Widsteen
7. plass (5 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett".

Selfie
Selfie
øystein brembo
8. plass (4 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett".

Lek
Lek
Igor Kostin
9. plass (3 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett".

Reflection
Reflection
Arne Strømme
10. plass (2 poeng) i Fotografen konkurransen 2015 med tema "Selvportrett".

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu