Fotoeventyr i Lofoten

Årets utgave av Lofoten internasjonale fotofestival (LIFF) går av stabelen 25-28. februar. Hovedprogrammet er i Kabelvåg, mens avslutningen er på Skrova 28.februar.

- Årets festival er den fjerde i rekka, og vi mener nå å funnet den riktige formen med Arbeidern i Kabelvåg som storstue for festivalen, fortellerfestivalsjef John Stenersen. - Utstillingene vil henge på Galleri Lille Kabelvåg rett over veien. Vi fortsetter vårt samarbeid med Skrova Outdoor Photo Spot (SOPS), som åpner en ny permanent utendørs utstilling med Jo Straubes bilder fra Myanmar på avslutningsdagen søndag.

Juuso Westerlund


Årets program tar utgangspunkt i visuell historiefortelling, og er dominert av dokumentaristiske prosjekter, men med svært variert uttrykk.

- Amerikansk-armenske Diana Markosian er en kjent bidragsyter til magasiner som New York Times Magazine og National Geographic, men hun jobber også med større prosjekter som glir langt over i kunstfotografiske uttrykk. Juuso Westerlund er et helt nytt bekjentskap fra Finland, og han presenterer bilder med en utpreget sans for humor, men med dyp forankring i sosiale og politiske forhold. Svenske Nicklas Blom - mest kjent for rå bilder i internasjonale skimagasin - la i fjor ut på en 39 dager lang tur med 8 huskier gjennom Nord-Sverige. Det er blitt både bok og TV-film, som blir vist på LIFF 2016.

Programmet på festivalen omfatter utstillinger og artist talks, samt en workshop for ungdom. LIFF har også et samarbeid med Filmfest Lofoten, som har et sideprogram med to kortfilmer.

Mer info hos LIFF


Juuso Westerlund

Elin Berge

Elin Berge

Ingun A Mæhlum

Ingun A Mæhlum

Jo Straube

Jo Straube

Nicklas Blom

Diana Markosian

Nicklas Blom

Linda B. Engelberth

Linda B. Engelberth

Diana Markosian

Tomm Christiansen

Tomm Christiansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Petter F.
Her var det mange spennende, nye bekjentskaper. Dette var en særs god bukett smakebiter.
7.3.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu