Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Ny supervidvinkel med autofokus fra Zeiss for Sony

Zeiss lanserer et nytt objektiv i sin Batis-serie, Zeiss Batis 2.8/18mm. Batis er Zeiss serie for fullformatsobjektiv til Sonys E-fatning. Fra tidligere finns to brennvidder, 25mm og 85mm.
Pressemelding

”Til tross for at dette er en ekstrem vidvinkel har Zeiss lykkes med å konstruere dette objektivet slik at bildekvaliteten er helt i linje med de tidligere suksess-modellene av Batis”, sier Lasse Ericson, produktspesialist hos Focus Nordic AB, ”dette er enda et proff-verktøy fra Zeiss”.

Allsidig

Bruksområdet for et lyssterkt 18mm objektiv er stort. Det passer ekstra godt til landskaps-, arkitektur- og interiør-fotografering. Også stjernehimmelen blir et populært motiv.

Konstruksjon med værsikring

Selv om objektivet har en rask og presis autofokus støtter det også manuell fokusering, slik at brukeren enkelt kan velge det som passer best for motivet.

Objektivet er utstyrt med et OLED-display som viser avstanden til motivet (fra fokalplanet) og dybdeskarpheten med valgt blender. Dybdeskarpheten omregnes automatisk dersom objektivet brukes med et kamera som har en mindre sensor (APS-C).

Objektivkonstruksjonen har 11 linseelementer i 10 grupper hvorav 4 er asfæriske på begge sider. 7 linseelementer er produsert av spesialglass. Designet med ”flytende” linseelement gir objektivet enestående ytelse over hele bildeflaten uansett avstand til motivet.

Hele Batis-serien er værsikret og tåler tøffe værforhold. De støtter alle funksjoner i dagens modellprogram av kameraer med E-fatning.

Navn fra en fugl

Siden 2013 har nye Zeiss-objektiv blitt delt inn i serier som har fått navnene sine fra de latinske navnene på fugler. Batis er navnet på en liten fugl som finns i Afrika. Typisk for denne fuglen er at den er veldig rask, har enestående reflekser, og kan skryte av en kontrastrik fjærdrakt.

Metaforisk stammer dette også godt inn på Batis som har en rask autofokus og gir fantastiske bilder med høy kontrast.

Batis 18mm F/2.8, spesifikasjoner

Brennvidde: 18mm
Blenderområde: F/2.8 – 22
Element/grupper: 11 / 10
Fokusområde: 0,25m til uendelig
Bildevinkel (diag. / horis. / vert.): 99° / 90° / 67°
Maks forstørrelsesforhold: 1:9,5
Filterstørrelse: 77 mm
Diameter (maks): 100 mm
Lengde (uten solblender): 80 mm
Vekt: 330 g

Pris og levering

Batis 2.8/18 forventes å være i butikkene i slutten av mai og vil koste: Zeiss Batis 18mm F/2.8, Ca.pris kr 15.495,- inkl. mva.
Zeiss - Zeiss Batis 18mm 2.8 sett forfra
Zeiss Batis 18mm 2.8 sett forfra
Zeiss
Zeiss - Zeiss Batis 18mm 2.8 sett fra siden
Zeiss Batis 18mm 2.8 sett fra siden
Zeiss
Zeiss - Zeiss Batis 18mm 2.8 på Sonys kamerahus
Zeiss Batis 18mm 2.8 på Sonys kamerahus
Zeiss

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu