Stor pris til Espen Rasmussen

VG-fotograf har gått helt til topps i Sony World Photography Awards - verdens største fotokonkurranse.
Det var i kategorien Professional Daily Life den norske fotojournalisten og fotoredaktøren i VG Helg, Espen Rasmussen, gikk til topps med bildeserien ”The Course of Coal”. Dette er en personlig serie som utforsker konsekvensene av nedlagt gruvedrift og høyt narkotikaforbruk i områdene i og rundt Beckley, West Virigina, USA.

– Kull pleide å være gullet i West Virginia, USA, men så kom Obama og nye miljøreguleringer. I tillegg til lavere priser på kull, ledet dette til store nedbemanninger og kullet ble til en forbannelse for mange av kull-byene i West Virginia. I 1940 arbeidet 140,000 mennesker i fjellene – i dag er kun 15,000 igjen i kullbransjen. Byer som Beckley og Mullens har ikke mange andre inntektskilder. Narkotika, piller, alkohol og vold er dominerende mange steder, og unge mennesker sliter med å få seg jobb, noe som tvinger mange til å flytte, uttaler Rasmussen i en pressemelding fra Sony.

Det er niende gang Sony World Photography Awards
arrangeres. I 2016-utgaven kom det inn 230 103 bidrag fra 186 land. Espen Rasmussen var en av fjorten fotografer som vant i de profesjonelle kategoriene.

– Det er utrolig inspirerende å nå toppen blant titusenvis av bilder med denne dokumentarserien som jeg har jobbet med de siste tre årene. Reportasjen er en del av Hard.Land-prosjektet hvor jeg fotograferer endringene som arbeiderklassen og middelklassen i “Rust Belt”-områdene i USA gjennomgår. Jeg har gjort dette prosjektet veldig personlig, og fokusert på å møte folk og fortelle historier om deres liv.

Den norske fotografen Kristoffer Eliassen vant tredjeplassen i kategorien Professional Staged med serien “The Selfie Project” - en humoristisk serie som utforsker hvordan selvportrett har blitt en besettelse for mange mennesker, og hvordan dette besettelse kan føre til absurde situasjoner.

Kilde: pressemelding
© Espen Rasmussen, 2016 Sony World Photography Awards. VG / Panos Pictures -
© Espen Rasmussen, 2016 Sony World Photography Awards. VG / Panos Pictures
Chelse (21) together with her boyfriend Eric and Alvin in her mother's trailer close to Beckley, West Virginia. They smoke OxyContin painkiller's before going out for a party on Halloween.
© Espen Rasmussen, 2016 Sony World Photography Awards. VG / Panos Pictures -
© Espen Rasmussen, 2016 Sony World Photography Awards. VG / Panos Pictures
Coal used to be the gold of West Virginia, US. But then Obama came and new environmental regulations. Drugs, pills, alcohol and violence is dominant many places, and young people are struggeling to find work, forcing many to move

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu