Pris til Morten Løberg

En overrasket Morten Løberg ble hedret på Nordic Light med Leif Preus minnepris.
- Denne prisen så jeg ikke komme, forteller Løberg til foto.no. - Det er en stor ære og jeg setter stor pris på dette, spesielt fordi det er en pris som bærer Leif Preus sitt navn, en person som har gjort kjempemasse for norsk fotografi.

Morten Løberg og Leif Preus var to fotografer som satte pris på hverandre, og Løberg tror nok at Preus selv ville likt denne utdelingen. Det var også Leif Preus som var den første til å stille ut Løbergs bilder.

- Han satte meg på sporet av det som siden er blitt en rød tråd i min kunstneriske virksomhet ved å spørre: "Hvor lite kan et bilde inneholde og samtidig fortelle noe?" For meg ble det århundrets øyeåpner, for jeg så vel ikke klart den gang at det var minimalisme som var min greie, sa Morten i takketalen på Nordic Light.

Juryen begrunner prisen slik: "Morten Løberg har vært en bidragsyter til norsk fotografi, både kunstnerisk og journalistisk i mange, mange år. Han er en av dem med størst kunnskap om fotografi i dette landet. I tillegg er han fotografen som innehar den mest finslepne kunstneriske teknikken, og da snakker vi verdensklasse."
Morten Løberg -
Morten Løberg
Morten Løberg -
Morten Løberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu