Reisetips

Vi gir deg noen praktiske reisetips, som kan øke sjansen for en vellykket fotoreise. Det handler om hva du bør ta med deg, og hvordan du kan planlegge reisen.

Færøyene
Færøyene
Frank Hesjedal

Denne artikkelen er skrevet av Arsæll Benediktsson. Sjekk ut Dataporten.net for flere saker.

Planlegging!

Det kan lønne seg å planlegge turen, før du drar. Bruk nettet til å lese om stedet du skal dra til. Det finnes apper og nettsteder som kan brukes til å finne fotomotiver – Les mer på Dataporten.net

Etabler en fast rutine med god arbeidsflyt. Med dette menes at du bør tenke på hvordan du har tenkt å ta vare på bildene dine – skal du bruke ekstern harddisk, nettbasert lagring eller begge deler? Dette kan også innebære arbeidsflyt på en bærbar datamaskin, hvis du har behov for å bearbeide bildene dine på selve reisedagene. Uansett, bør du sørge for å ha gode backup-rutiner.

Unngå å ta med for mye fotoutstyr
Dette er selvfølgelig avhengig av ditt ambisjonsnivå og hvorfor du reiser, men i fleste tilfeller holder det å ta med ett kamera og ett objektiv. Det kan rett og slett ta bort gleden av å oppleve et nytt sted, hvis det viser seg at du har tatt med deg for mye utstyr. Det har selvfølgelig også praktiske og sikkerhetsmessige grunner.

Frank Hesjedal
På denne ekskursjonen på landsbygda i Ukraina hadde fotografen med seg ett kamera og ett objektiv

Husk de små, men viktige tingene
Husk å ta med minnekort, batteri, en lader, og eventuelle andre småting du ikke klarer deg uten. Bruk gjerne flere små eller mellomstore minnekort, i stedet for ett stort minnekort.

Tenk på sikkerheten
Har du et kamera med deg på en reise, er du attraktiv hos tyver. Bær kamera på en slik måte at den er ikke lett å stjele. Vurder egen verdisakforsikring, hvis du har med deg dyrt utsyr.

Bruk gjerne flere alternative metoder for lagring av bildene, gjerne ekstra minnekort, ekstern harddisk, minnepinne og/eller nettbasert lagring.

Hvis dere reiser flere sammen, for eksempel på en felles fototur, kan det å være en god ide å bære hverandres eksterne harddisker, slik at hvis den ene ødelegges eller blir stjålet, har du backup et annet sted. Skriv gjerne kontaktinformasjon på lagringsenhetene dine, slik at en eventuell finner kan kontakte deg.

Til slutt et lite tips som kanskje vil overraske deg: Ta bildene dine både på raw-og JPEG-format. Grunnen til dette er hvis minnekortet blir dårlig/ødelagt, kan det være vanskelig å gjenopprette bilder på raw-format, fordi enkelte programmer som gjenoppretter filer, kan ha problemer med raw-filer. Ulempen med dette er at det krever større lagringsplass, men du har da denne ekstra sikkerheten.

Færøyene
Færøyene
Frank Hesjedal

Dobbeltsjekk
For å være helt sikker på at du ikke har glemt ekstra minnekort eller noe annet, dobbeltsjekk at du har med deg riktig utstyr, før du drar. Det er lite hyggelig å oppdage dette i etterkant.

Videoer
Dette er tips for reisende som også er interessert i foto.
Intervju med fotograf Ralph Velasco, som reiser mye verden rundt:



Generelle fototips for reisende fra Justin Weiler:


Nyttige lenker:
Tips for Protecting Your Images While Traveling (David McKay)
Travel photography tips (Digital Camera World)
Street Photography Cheat Sheet For Your Travels (James Maher)
Travel Photography Tips (Hélio Dias)
Better Travel Photography
Top ten summer photography tips
Guide To Travel Photography (Chris ODell)


Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu