Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Adobe oppdaterer Lightroom og lanserer Stock Contributor

Adobe lanserer en ny versjon av Adobe Lightroom CC som gjør det enklere å synkronisere bilder på tvers av enheter og utnytte Smart Previews med bedre ytelse. Samtidig introduseres Stock Contributor Site, Adobes nye plattform for salg av bilder og grafisk materiell, der kan man laste opp bilder direkte fra Lightroom CC.
Pressemelding

I forbindelse med årets Photokina i Köln lanserer Adobe to nyheter som gjør det enklere å ta bilder og dele dem med andre: en oppdatering av Lightroom CC 2015.7 og 6.7, samt den helt nye Adobe Stock Contributor. Den nye versjonen av Lightroom kan lastes ned fra i dag, mens Stock Contributor er klar som betaversjon.

Lightroom: Enklere tilgang til bilder mens man er på farten

I tillegg til forbedret støtte for RAW og nye objektiver og kameraer, gjør de nye oppdateringene det enklere å få tilgang bildene i Lightroom CC. Det er nå mulig å flytte bilder direkte til sine synkroniserte mapper i Creative Cloud og dermed sikre tilgang for å redigere, organisere og dele bilder på tvers av enheter mens man er på farten.

En annen nyhet er en mer optimalisert bruk av Smart Previews. Man har alltid kunnet bruke denne funksjonen i Develop-modulen som en måte å redigere bilder på uten å ha tilgang til det opprinnelige bildet på harddisken. Nå kan man stille inn dette som preferansene så Lightroom alltid bruker Smart Previews i Develop-modulen hvis de er tilgjengelig.

Ny Adobe Stock Contributor (beta)

Adobe lanserer samtidig en betaversjon av Stock Contributor Site, en ny plattform hvor man kan laste opp og selge bilder, illustrasjoner og videoer via verdens største kreative nettsamfunn.

- De fleste kjøperne av arkivbilder bruker minst ett Adobe-produkt på permanent basis. For å støtte våre dedikerte brukere tilbyr vi nå ikke bare en markedsplass for å kjøpe bilder, men også et sted hvor de kan selge sine egne. Stock Contributor er nå tilgjengelig i funksjonell betaversjon, noe som gir oss anledning til få tilbakemeldinger for å tilpasse det endelige produktet, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Individual.

Ved å bruke Adobe Stock får man vist sine kreasjoner til millioner av kunder direkte i de ulike Creative Cloud-programmene, som f.eks. Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC. Man kan også laste opp bilder direkte fra Lightroom CC og Bridge CC til Adobe Stock Contributor ved hjelp av den innebygde Adobe Stock Publish Service.

To funksjoner gjør det enklere enn noen gang å legge til innhold i Adobe Stock: 'auto-keywording' og Creative Cloud-integrasjon. Keywording er et verktøy som automatisk genererer de første fem søkeordene til hvert bilde du laster opp. Dette gjøres gjennom en algoritme som analyserer bildet og foreslår søkeord fra lignende bilder. De fem viktigste ordene blir presentert, og man kan så vurdere, redigere eller endre disse.

Nyttige linker:

- Blogpost: Lightroom CC 2015.7 now available (incl. new lens & camera supported)

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/

- Adobe Stock Contributor – Getting started & tutorials

http://helpx.adobe.com/stock/contributor/topics.html?scid...7335877606

- Camera Raw 9.7 now available

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2016/09/camera-ra...lable.html

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu