Livet i den brasilianske slummen

Fotograf Øystein Andreas Bjerke leverer her en flott bildeserie fra områder de færreste tør å bevege seg inn i.
Vi har vært så heldige å få bruke en bildeserie fra Fotograf Øystein Bjerke. Øystein har vært i slummen i Rio de Janeiro i Brasil for å ta bilder av menneskene som bor der.

-Jeg liker å bli kjent med folk som andre ikke ønsker å bli kjent med. Jeg bonder lett med dem, da de ikke har de samme sosiale forkledningene som andre mennesker, sier Øystein når jeg spør ham hvorfor han gjør det. -Og så gir deg met lite kikk.

Selvportrett
Selvportrett

Selfie.
Foto: Øystein Andreas Bjerke

Bjerke operer ikke med sikkerhetsvakter, forhåndsgodkjenninger eller politieskorte. Det går mer i drosjer, et åpent sinn og en genuin interesse i menneskers liv og skjebner. Det gjorde at han kunne ferdes (i hvert fall tilsynelatende) trygt i områder som generelt anses som livsfarlige, ikke bare for hvite europeere med dyrt fotoutstyr, men også for dem som bor der.
Områdene styres av tungt bevæpnete narkotikagjenger, og internjustisen er streng.



-Politiet har ingenting de kan gjøre hvis det hender deg noe i disse områdene, men kommer de inn hit, og ser narkotikahandlere eller andre gangstere, kan de finne på å skyte fra bilen, uten engang å stoppe, kunne Øystein fortelle etter noen dager han tilbrakte med politifolk.

Alle bilder: Øystein Andreas Bjerke






































Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Pål M. S.
Virkelig gode gateportretter. Inspirerende og tøft gjort.
18.1.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu