Tearing down the walls

Først ut i vår serie med lesernes fotoprosjekter er Vibeke A. Johansen med bilder fra et krigshistorisk viktig sted.
Vi inviterte, for en tid tilbake, leserne til å bidra med spennende fotoprosjekter, og vi har fått inn en god del bidrag vi ønsker å bruke i tiden framover.

Først ute er dette prosjektet til Vibeke Alvestadad Johansen.

Prosjektet ”Tearing down the walls” fra Trandumskogen i Ullensaker kommune:

Jeg har ved flere anledninger vært på stedet og fotografert området som i mai 1945 var en av de første tyske massegravene man oppdaget i Norge. I alt ble 173 nordmenn, 6 briter og 15 russere henrettet her. Jeg bor i kommunen og ønsket å utforske området enda mer, leste mer om historien og planla etterhvert å lage en bildeserie fra området. Bildeserien er min tolkning av hendelsene som skjedde der under andre verdenskrig.


Selve fotograferingen ble gjort en dag sommeren 2016 og jeg har kun benyttet naturlig lys. Selve etterbehandlingen har handlet om å få frem det uttrykket jeg ønsket, som å sette sammen flere fotografier til et ferdig bilde. Jeg har benyttet meg av både Lightroom og Photoshop.


Den kreative prosessen bak et slikt prosjekt er gjerne det jeg bruker mest tid på. Planlegging og visualisering av det ferdige resultatet er svært viktig for meg for å lykkes. Og ikke minst er selve fotograferingen viktig. Jeg er veldig opptatt av å få til et så bra bilde som overhodet mulig rett på kamera før etterbehandling.


Jeg er 43 år, og for snart 5 år siden valgte jeg en ny sti og bruker nå all min tid på fotografering og å lage fotokunst. Fotokunst/fine art er min favoritt og det jeg bruker mest tid på. Det lar meg både bruke min kreativitet og foto- og redigeringskunnskaper. I tillegg avholder jeg nettkurs i både fotografering og bildebehandling. Min store favoritt er Photoshop. Ingen grenser, bare mange muligheter. Mine bilder er ofte preget av eventyr, fantasi, en drømmeverden, men også historier jeg ønsker å formidle, slik som dette prosjektet. Jeg selger ikke bildene mine selv, men har inngått et samarbeid med en leverandør som selger et utvalg til enkelte interiørkjeder.


Mitt mål er å kunne leve av dette, og jeg jobber meg sakte men sikkert fremover i en fantastisk spennende fotoverden. Jeg har avholdt kurs i ett år som også er noe jeg ønsker å satse mer på fremover. Nye kurs er under planlegging. Nytt nå er at jeg også tilbyr nybegynnerkurs i Photoshop for fotoklubber som ønsker besøk av meg.

Se bildene i stor versjon ved å trykke på fanen "Bildeserie" øverst på siden.

Her er det en liten bakomfilm


Hvis du vil se flere av bildene til Vibeke Alvestad Johansen, gå til hjemmesiden hennes på www.imagocollectico.no/


Tusen takk til Vibeke for et flott bidrag.
Vi kan fortsatt ta imot nye fotoprosjekter, så hvis du har noe du ønsker å vise fram, ta en kikk her.


 - Tearing down the walls
Tearing down the walls
 - Broken
Broken
 - Fragile
Fragile
 - Rise
Rise
 - Thoughtful legacy
Thoughtful legacy
 - Ubehandlet versjon av det første bildet.
Ubehandlet versjon av det første bildet.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu