Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Rituals x Shadow Within av Christian Houge

Velkommen til utstilling og invielse av nytt visningsrom og studio til Christian Houge som `artist in residence` i Barcode, Oslo.
På 1600-tallet fikk kristendommen godt tak om folketroen og vi fikk et noe mer distansert forhold til naturen. I denne sammenhengen ble ulven sett på som Djevelens dyr på en tid hvor det fantes mange tusen ulver i Norge. Den dyptliggende, kollektive frykten for ulv i samfunnet har vi tatt med oss videre inn i dagens kultur.

Denne Fredag 17. mars inviterer fotograf Christian Houge alle til sin utstilling av “Rituals” og “Shadow Within” der han skal ta oss tilbake til en tid hvor tilværelsen var sentrert rundt rituelle handlinger med overtro og frykt; en tid der ulven var også en sentral figur.

Houges ulveserie “Shadow Within” er et resultat av at kunstneren gjennom flere år studerte kroppspråk hos ulveflokker i Norge og USA. I dette krevende arbeidet utfordrer kunstneren publikum til selv å speile og utforske sosiale tabuer, sin egen natur og skyggesider i møte med dette myteomspunnede dyret. Serien har tidligere vært stilt ut hos gallerier, museer og kunstmesser verden over og ble nominert til fotoprisen for bærekraft, Prix Pictet.

“Fotografiene utforsker grensene mellom drøm og virkelighet. Dette står mot et bakteppe av frykt for det ukjente.” Christian Houge

Serien “Rituals” har kun utsmykket restauranten Maaemo i Oslo og blir vist først nå til et bredere publikum. Inspirert av Arngeir Bergs bok “Ulven, Reven og Bjørnen”, blir vi vitne til en kamp mellom det gode og det onde, både fysisk og psykisk. Gjennom symbolikk og iscenesettelse av ulveritualer utforsker Houge relasjonen mellom natur og kultur og stiller spørsmål om naturen er i utgangspunktet med oss eller mot oss? I kombinasjon inviterer “Rituals” og “Shadow Within” oss til å stille egne spørsmål til vanskelige temaer vi alle
forholder oss til.

Detaljer om utstilling:
Det blir servering av mat og drikke så det er viktig å melde seg på her:

http://www.facebook.com/events/1509624859070687/

Sted: Trelastgata 17, 0191 Oslo, Norge
Dato: fredag 17. mars
Tid: 1900

Christian Houge - Untitled, Rituals
Untitled, Rituals
Christian Houge
Christian Houge - Untitled, Shadow Within
Untitled, Shadow Within
Christian Houge
Christian Houge - Untitled, Rituals
Untitled, Rituals
Christian Houge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu