Nordic Light starter i dag

Et sikkert vårtegn i Kristiansund er den (v)årlige, internasjonale fotofestivalen som hvert år går av stabelen på disse tider. Store internasjonale stjerner og kjente norske fotografer er på plass.
Hele resten av denne uka, fram til 7. mai, arrangeres Norges største fotofestival. Nordic Light har fått internasjonalt rennommé, ikke bare fordi den har maktet å tiltrekke de største internasjonale navnene innen faget, men også fordi den holder til i en liten by i vakre omgivelser.

Det er mange sosiale arrangementer, og der treffer du på utstillere, foredragsholdere og deltakere. Det er mange fotointeresserte som har kommet tilbake fra Kristiansund og kunnet fortelle at de satt hele kvelden i baren og pratet med NN (fyll inn navnet på favorittfotografen din her). Det er relativt unikt i internasjonal sammenheng, og skaper en stemning og et fellesskap man ikke finner på andre fotofestivaler.

Odd Inge Teige


Foto.no skulle naturligvis ha vært der, men av private grunner måtte jeg melde avbud.

Ingunn strand er leder for arrangementet, og arrangerte sin første Nordic Light i fjor. I år har hun erfaring fra festivalen, og kan forbedre den ytterligere. Hun har lovet å fortsette med det som virker, men signaliserer også fornyelse. Det tror vi er viktig for å inspirere fotografer og publikum til å komme år etter år. Morten Krogvold er fortsatt kunstnerisk leder, og med sin kompetanse og kontaktnett er han med på å gjøre dette til nok et flott arrangement.

Lucas Foglia


Jeg misunner de av dere som er der eller skal dit. .
For mer informasjon, se hjemmesidene til Nordic Light. Der finner du full oversikt over hvem som kommer, foredrag, utstillinger og andre aktiviteter.

Knut Bry


Mona Kuhn


Peter Turnley




Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu