Fujfilm lanserer nytt kamera og nye objektiver

X-E3, makroobjektiv for X-systemet og 35mm-ekvivalent for GFX i tillegg til ny firmware for mange kameraer.
X-E3
Endelig kommer oppfølgeren i den svært populære X-E-serien. Disse kameraene har funnet en nisje blant dem som vil ha et lite kamera med høy kvalitet og kult design til en bra pris.

Etter at Fujifilm lanserte ny bildebrikke og ny prosessor i fjor, har vi ventet på en oppfølger også i denne serien av kameraer, og ikke overraskende kom den nå, med nettopp den nye bildebrikken og prosessoren.
I tillegg til disse opplagte nyhetene, får kameraet lavenergi Bluetooth, så du automatisk kan overføre bilder i lav oppløsning til telefonen for deling på sosiale medier.

X-E3 har også fått pekeskjerm, der du kan fokusere og eksponere. Du kan også zoome inn på bilder du har tatt og endre enkelte funksjoner. Hvis du ikke liker denne muligheten kan du slå den av.

4K video er på plass, slik som på X-T2 og X-T20, med flott bildekvalitet, men uten alle innstillingsmulighetene for eksempel Panasonic tilbyr. Det er mulighet for å kople til ekstern mikrofon.

Priser:
Hus: 9499,-
Kit med 18-55mm: 12 999,-
Kit med 23mm f/2: 11 999,-
Salgsstart er i oktober.

XF 80mm f/2.8 LM OIS WR Macro
Dette er det første originale, ekte makroobjektivet for Fujifilm X-systemet, og er svært etterlengtet hos mange.

Det har både bildestabilisator og værtetting, og Fujifilm har puttet inn en masse eksotiske glasstyper og coating for å gi høyeste bildekvaltiet, og skal man dømme etter historien, har den nok det, selv om man ikke alltid skal dømme etter historien.

Brennvidden tilsvarer 120mm på fullformat. Fuijiflm hevder at autofokusen er rask, hva nå det betyr, men på makro er vi ikke så veldig godt vant, så det er jo håp om at denne karen blir en racer blant mengden. Objektivet skal kunne brukes med Fujifilms telekonvertere hvis du ønsker lengre brennvidde.
Minste fokusavstand er 25cm og filterdiameter er 62mm. Vekten er 750g.

Objektivet vil koste 12 999,- kroner når det kommer i salg i november.

GF 45mm f/2.8 R WR
Dette er en klassisk vidvinkel med bildevinkel tilsvarende 35mm på fullformat. Som WR-betegnelsen indikerer, er den værtettet.

Dette er en brennvidde mange har etterspurt, og det er nesten rart at Fujifilm ikke lanserte den sammen med kameraet, men nå er det i hvert fall lansert.

Størrelsen er ganske beskjeden – det veier 490g og måler 84mm i diameter og er 88mm langt, med 62mm filterfatning.

Prisen er satt til 17 999,- og leveringen starter i november.

Roadmap
I tillegg til kameraer og objektiver, annonserer Fujifilm også ny roadmap for objektiver. Det viser at det neste år kommer en GF 250mm f/4 LM OIS WR og en GF 1.4X TC WR for GFX, samt en XF 8-16mm f/2.8 R LM WR og en XF 200mm f/2 LM OIS WR for X-systemet. Det er også to videoobjektiver med X-fatning på trappene, og det kan tyde på at Fujifilm vil kaste seg inn i videomarkedet for fullt. Det kan bli spennende.

Ny firmware
Til slutt annonseres det også ny firmware til X-T2, X-PRO2, X-T20 og X100F.

Alle unntatt X-T20 får bedre støtte for radiostyring av blits, samt støtte for X RAW Studio der du blant annet kan fjernstyre kameraet fra en PC via USB. Det kommer også en backupfunksjon for kamerainnstillingene.

X-PRO2 får støtte for 4K video og bedre følgefokus
X-T2 får bedre følgefokus
X-T20 får støtte for å bruke pekeskjermen mens du bruker elektronisk søker.

Denne saken er utelukkende basert på presseinformasjon fra Fujifilm.

Hvis du er interessert i å se og ta på noe av dette utstyrlet, kommer Fujifilm til butikken vår i Barcode og viser fram nytt og eksisterende utstyr onsdag 13. september kl. 11-14.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
 -
 -
 -
 -
 - Roadmap Fujifilm G
Roadmap Fujifilm G
Trykk på bildet for større versjon.
 - Roadmap Fujifilm X
Roadmap Fujifilm X
Trykk på bildet for større versjon.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu