Ballett er ikke bare en dans på roser

Vi presenterer Christian Wangbergs fotoprosjekt.
Christian Wangberg har sendt oss noen flotte, litt utradisjonelle ballett-bilder, fotografert i et industrilokale:

Jeg har holdt på med fotografering i over 20 år. Interessen startet da jeg fikk prøve mørkerom for første gang mens jeg studerte journalistikk. Det å fremkalle filmen selv, se på negativene, plukke ut de beste for videre kopiering… Det ble mange sene nattetimer! Det var da jeg ble motivert til å lære meg å ta bedre bilder, slik at jeg skulle få noe mer (og bedre!) å jobbe med i mørkerommet.

I mange år fotograferte jeg landskap. Ble også tiltrukket av forfall og røffe urbane miljøer.
Jeg tør ikke å tenke på hvor mange timer jeg har stått utendørs i kaldt og dårlig vær, for å vente på det rette øyeblikket for å fotografere motivet jeg har blinket ut. Ofte så fungerer det ikke i det hele tatt, men da har jeg i hvert fall lært masse til neste gang. Men når bildet først sitter – og jeg får følelsen av å ha tatt et blinkskudd – det er den følelsen som har drevet meg fremover.

Mens årene har gått, har jeg opparbeidet meg mye fotoutstyr og fått en god faglig ballast. Jeg har alltid likt å utvikle meg videre. Det er det som er så gøy med fotografering: Man blir aldri blir utlært! Så jeg begynte å tenke at miljø- og landskapsbildene som jeg tok, kanskje kunne bli enda bedre, dersom jeg også inkluderte mennesker i motivet. Dermed ble døren åpnet for å fordype meg innen portrettfotografering.

For fire år siden bestemte jeg meg for at tiden var inne for å forsøke å gjøre noe mer av det jeg brenner for. Jeg startet mitt eget lille firma, CW foto på Sørumsand. Det har vært fire veldig lærerike år med å lære seg alt om å drive sitt eget firma. Min erfaring å gå fra å være hobbyfotograf til å jobbe profesjonelt, er at man ikke får brukt så mye tid på å ta bilder på egenhånd. Det er alltid noe man skulle ha gjort når man driver firma!

Derfor er det for meg verdifullt å også kunne jobbe med egne prosjekter. Både for inspirasjonen og den kreative friheten til å skape de fotografiene jeg selv vil, uten at det er noen kunder som skal bestemme.

Dans har alltid fascinert meg, og i prosjektet «Life is a ballet» ønsket jeg å fotografere kontrasten mellom det virkelig vakre og det skikkelig røffe. Jeg hadde ideen klar, men trengte både dansere og en location som kunne passe. En lokal bedrift var positive til ideen, men vi var avhengige av å ta bildene når det ikke var produksjon i lokalene. Ellers måtte vi ha hatt vernebriller, hjelm og vernesko. Det er ikke perfekt for dans akkurat. Charlotte, Enya og Alvide heter danserne. Charlotte har jobbet som danser tidligere, og satte meg i kontakt med de talentfulle søstrene Enya og Alvide som danser ballet.

Her kan du se en del av bildene satt sammen til en videopresentasjon med musikk til.


Til slutt: Min anbefaling hvis du føler at du står litt fast og fotografer litt på «måfå», er å finne et prosjekt som du har lyst å jobbe med. Om det skal være stort eller lite, bestemmer du selv. Men det å jobbe hele veien fra en idé til endelig resultat, er stimulerende. Kanskje må du lære deg ny kunnskap underveis. Kanskje må du bevege deg ut av komfortsonen. Men det er da du vokser.

Ikke glem: Fotografering skal rett og slett være gøy!

Klikk på fanen 'Bildevisning' øverst, hvis du vil se bildene i større versjon.

Hvis du vil se flere av Christians bilder, finnde du det her.
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu