Nikon legger ned fabrikk og kutter i rimelige kameraer

Nikon har stengt en fabrikk i Kina og sier de vil satse mer på speilreflekskameraer i mellomklassen og oppover. Dette vil få konsekvenser for bransjen, også i Norge
30. oktober, samme dag som fabrikken stengte, fikk arbeiderne beskjed om stengningen. Fabrikken produserte 1,75 millioner kameraer i 2016, så det er ingen liten bakgårdsfabrikk det er snakk om (Nikon forventer en produsjon på totalt 4 800 000 kameraer i år).

Nikon tilbakeholden med informasjon
Lite er kjent ennå, og Nikon Norge har ingen offisiell informasjon å dele med oss ennå. Vi vet derfor ikke så mye om hvilke konsekvenser dette vil få for produksjonen.

Det er klart at kompaktkamerasalget fortsetter å falle, så å legge ned en fabrikk som produserer disse er kanskje ikke uventet.

Men ryktene sier at Nikon vil kutte ut de fleste eller alle kompaktkameramodeller. Personlig tror vi at bestselgere som P900 og enkelte andre vil bestå, mens de rimelige modellene forsvinner.

Mangel på julegaver
Nikon ha også fabrikk i Thailand som kan overta noe av produksjonen dersom Nikon ønsker det. Det vil ikke skje over natten, og kan føre til stor mangel på de kameramodellene som rammes. Det betyr at dersom du vurderer å kjøpe et kompaktkamera eller rimelig speilrefleks fra Nikon til jul, bør du kjøpe nå, ellers kan det bli umulig å få tak i.

Framover kommer de til å satse mer på speilreflekskameraer i mellomklassen og oppover, og mindre på billige modeller, sier våre kilder i Japan.

Positivt for fotobransjen
Selv om det høres rart ut, er dette faktisk positivt for fotobransjen i Norge. Det betyr på litt sikt at det blir lettere å være fotoforhandler når de små produktene som ingen tjener penger på blir borte, og det kan også gjøre at Nikon endrer forhandlernettet sitt. Det kan for eksempel innebære at de som ikke tilbyr utsalgssted eller kompetanse ikke lenger får selge varene. Da blir tilbudet og servicen til kundene bedre og vi kan få en situasjon der fotoutstyr i all hovedsak selges av fotohandlere og ikke alle andre.

Tokyo-børsen reagerte positivt på hendelsen med en svak oppgang for Nikon-aksjen.
 -
Nikon stenger fabrikk i Kina.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øyvind H.
Det viser seg at Nikon dropper Brasil grunnet det store gråmarkedet. Nesten alle kameraer er ulovlig importert.
14.11.2017
Øyvind H.
Uansett ikke bra for naturfotografer i Amazonas.
8.11.2017
Øyvind H.
- Nikon will shut down all sales operations in Brazil at the end of 2017: http://www.dpreview.com/news/4726313125/nikon-will-shut-d...nd-of-2017

Så får vi tro Norge ikke blir neste?
8.11.2017
karin s.
det var vel forventet.
7.11.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu