Afrikas fascinerende dyreliv

Bli med på en unik fotoreise til Sør-Afrika for medlemmer av foto.no, med Arnfinn Johansen som faglig reiseleder
I samarbeid med Zoom Fotoresor i Sverige, inviterer Foto.no til en fototur for medlemmene våre til Sør-Afrika.

Bli med Foto.no og den prisbelønte fotografen, Arnfinn Johansen, på en spennende reise for å oppleve Sør-Afrikas dyreliv. Vi besøker Entabeni Safari Concervancy der vi får oppleve spektakulære landskap og et mangfoldig dyreliv. Vi besøker også nasjonalparken Pilanesberg, kjent for sine mange kattedyr. Med både morgen- og kveldssafarier utnytter vi fotomulighetene maksimalt, og er ute når lyset er som best og dyrene mest aktive. På hele turen er Arnfinn Johansen, en av Norges mest bemerkelsesverdige fotografer, med for å gir deg tips og råd om hvordan du kan utvikle fotograferingen din.

Reisens høydepunkter
• Totalt 14 safarier i to ulike parker
• Pilanesberg med sine mange kattedyr
• Fotografer fra skjul i Pilanesberg
• Entabenis dyreliv og spektakulære landskap
• Safari både til fots og med bil
• Mulighet for å fotografere «The big five»
• Arnfinn Johansen er med under hele turen
• Foredrag og bilderedigering av Arnfinn Johansen

Fotograf
Arnfinn Johansen er en prisbelønnet naturfotograf som bor på Lillehammer og er medlem av Norske Naturfotografer (NN), en eksklusiv forening for naturfotografer som deler et engasjement for miljøvern og som har høye etiske standarder. Arnfinn har i hovedsak konsentrert fotograferingen i Norden, Svalbard og Afrika.

Med bildene vil Arnfinn vise naturens magi, kommunisere stemninger og la bildene fortelle sin historie. Noen av hans sterkeste bilder viser dyr og fugler i sitt naturlige miljø, ofte i kombinasjon med en ren komposisjon der det også gis plass for landskapet.

Arnfinns spesielle bildespråk har vakt oppmerksomhet og resultert i et stort antall priser i internasjonale fotokonkurranser.
www.arnfinnjohansen.com


Arnfinns oppgaver før og under reisen
På alle reisene våre samarbeider vi med en meget kjent fotograf som skal gi fototeknisk veiledning og hjelpe deg å utvikle deg som fotograf. For å gjøre dette på best måte, vil du få hjelp av Arnfinn Johansen både underveis og etter reisen.

FØR: Allerede før du reiser har du mulighet for å sende inn noen bilder som representerer måten du fotograferer. Det gjør det lettere for Arnfinn å tilpasse veiledning og råd så du får mest mulig ut av turen, basert på dine forutsetninger.

Underveis: Under safariguidene og Arnfinns ledelse kommer vi til å sette av mye tid til å fotografering i felt, noe som gir god tid til individuelle fototips og råd, eller kanskje få hjelp til innstilling av kameraet. Vi kommer også til å jobbe med bildebehandling samt å se på og vurdere hverandres bilder. Vi kommer til å snakke om komposisjon og lyset i bildene med mer. Arnfinn vil holde flere interessante foredrag.


STEDER VI BESØKER


ENTABENI SAFARI CONSERVANCY
Vakkert beliggende ved Waterberg-massivet, som står på UNESCOs verdensarvliste, finner vi Entabeni Safari Concervacy, en park på 22 000 hektar. Entabeni kalles ofte «The place of the mountain» og når man ser de spektakulære omgivelsene er det lett å forstå hvorfor. Områdets historie er nesten like fascinerende som omgivelsene, med hulemalerier fra de første menneskene som bodde her. Med en høydeforskjell på omtrent 600m tilbyr Entabeni varierende landskap og fotomuligheter med alt fra steinete klippeformasjoner til store gressletter og tørre sandområder. Med over 400 fuglearter og 55 dagaktive dyrearter, inkludert «The big five», er fotomulighetene i Entabeni uendelige.

PILANSBERG NASJONALPARK
Pilansberg Nasjonalpark ligger i et kraterlandskap som ble til for over en milliard år siden, og området har med tiden blitt et kjent geografisk område. Parken ligger i grenselandet der Kalaharis tørre landskap møter den mer frodige «bushveld»-vegetasjonen og gir området en unik fauna og flora samt flere sjeldne mineraler. Like fascinerende som geologien og landskapet er områdets dyreliv. Her finner vi leopard, bøffel, flodhest, villhund og verdens største populasjon av brun hyene. Parken er også kjent for de gode mulighetene for å fotografere kattedyr, blant annet et stort antall løver.

PROGRAM
Fly til Johannesburg på egenhånd. Da mange foretrekker å booke transporten selv, har vi valgt å ikke inkludere den i prisen. Ønsker du hjelp til å booke fly, kan vi naturligvis bistå med det.

LØRDAG 18. AUGUST 2018
Om formiddagen samles vi på flyplassen i Johannesburg der du møtes av Arnfinn Johansen og en turleder fra Zoom Fotoresor. Fra flyplassen drar vi med buss i tre timer nordover til Entabeni der vi skal tilbringe de neste dagene. Etter innsjekking på lodgen og en sen lunsj er det tid til litt avkopling før vi begir oss ut på vår første safari i Entabeni. Tilbake på lodgen spiser vi en felles velkomstmiddag. (L, M)

SØNDAG 19. – MANDAG 20. AUGUST 2018
De neste dagene utforsker vi Entabenis fascinerende omgivelser og det rike dyrelivet. Dagene i Entabeni er fylt med fotosafarier både morgen og kveld for å fange det beste lyset og fotografere når dyrene er mest aktive. For å utnytte fotomulighetene best mulig vil det også bli safari til fots, en spennende opplevelse som gir oss nye vinkler og komposisjonsmuligheter. Lunsj og middag spiser vi på lodgen. (F, L, M)

TIRSDAG 21. AUGUST 2018

Etter morgensafari, frokost og utsjekking, begir vi oss videre til vårt neste reisemål, Pilansberg nasjonalpark, en tur på ca. tre timer. Etter at vi har sjekket inn på Kwa Maritane, der vi skal bo de neste dagene, spiser vi en sen lunsj før det er tid for safari i Pilansberg. Middag på lodgen. (F, L, M)

ONSDAG 22. – FREDAG 24. AUGUST 2018

Disse dagene har vi morgen- og kveldssafarier i Pilansbergs spennende kraterlandskap. Sammen med våre erfarne guider utforsker vi den 57 000 hektar store parken og får mulighet til å fotografere områdets rike dyreliv som blant annet inkluderer løver, leoparder, villhunder, geparder, elefanter, sjiraffer og mye annet. I tillegg til safari med bil, kommer vi noen dager til å fotografere fra noen av parkens fem skjul som ligger strategisk til ved vannhullene. Det gir oss mulighet til å ta bilder fra unike vinkler.

På samme måte som i Entabeni, vil vi jobbe med bildebehandling og lytte til Arnfinns foredrag, og den siste kvelden blir det en litt annerledes middag der Arnfinn kårer reisens beste bilde som så går videre til finalen i konkurransen «Årets bilde». (F, L, M)

LØRDAG 25. AUGUST 2018
Etter reisens siste safari setter vi kursen mot flyplassen i Johannesburg for avreise på egenhånd. (F)


SAVE THE WILDLIFE
Dette er en «Save the Wildlife»-reise som betyr at artsbevaring vil bli et tema på turen for å spre kunnskap om emnet.

På denne turen fokuserer vi blant annet på Pilansbergs leoparder. Vi kommer til å besøke Pilansberg Leopard ID Project som jobber med å overvåke parkens leopardbestand. De vil lære oss mer om prosjektet og leopardene. Prosjektet ble startet av vår guide, Heinrich, og hans kunnskap gir oss gode muligheter til å fotografere leopardene i parken. Vi kommer også til å få høre om illegal jakt. Denne reisen gir deg en utmerket mulighet til å fotografere og oppleve de afrikanske leopardene i sitt rette miljø, samt å lære mer om bevaring av arter.

Zoom bidrar finansielt for å bevare leopardene gjennom å støtte Pilansberg Leopard ID Project.

Innkvartering
ENTABENI RAVINESIDE LODGE****
På den bratte fjellkanten, med en fantastisk utsikt over dalen, ligger Entabeni Ravineside Lodge. Denne spektakulære lodgen har 22 rom innredet i afrikansk stil og med fantastisk utsikt over Entabenis vidstrakte savanne. Rommene har bekvemmeligheter som minibar, AC og safe. Lodgens svømmebasseng gir muligheter til svalende bad og i restauranten serveres middagen ved åpen ild.
Entabeni Safari Conservancy

KWA MARITANE BUSH LODGE:****
Kwa Maritane er en førsteklasses lodge med alle bekvemmeligheter man kan tenke seg. Rommene er alle morderne med AC, kaffemaskin og safe. Etter dagens safari har du mulighet til å kople av i de to svømmebassengene på området eller nyte noen av flere ulike behandlinger som tilbys i SPA-avdelingen. Restauranten ligger vakkert til ved et vannhull, og på menyen finner du en variasjon av tradisjonelle afrikanske og internasjonale retter. På lodgen finnes også et eget skjul du kan fotografere fra, i nærheten av vannhullet. Der har du meget gode muligheter for bra bilder når dyrene kommer for å drikke.

Kwa Maritane Bush Lodge


TILLEGGSTUR TIL CAPE TOWN

For deg som vil bli noen dager ekstra i Sør-Afrika, kan vi tilby en forlengelse til Cape Town med utflukt til blant annet Kapp Det gode Håp samt en heldagstur på havet for å fotografere hvithai.

PROGRAM

LØRDAG 25. AUGUST 2018
Tilbake i Johannesburg etter en uke på safari tar du flyet til Cape Town der du lander sent på ettermiddagen. På flyplassen møtes du av en lokal guide som hjelper deg med transfer og innsjekking på det førsteklasses Commodore Hotel**** i tre netter. Hotellet ligger rett ved byens store restaurant- og shoppingområde, Waterfront. Resten av dagen kan du kople av eller utforske Waterfront. Middag på egenhånd.

SØNDAG 26. AUGUST 2018

I dag skal vi ta en heldagstur til Kapp-halvøya. Vi stopper ved Kapp Det Gode Håp og Cape Point. Naturligvis besøker vi også pingvinstranden, Boulders Beach der du får komme uvanlig nær pingvinene og kan ta bilder av dem. Vi har også tid til en båttur til seløya, rett utenfor Hout Bay. Lunsj inntar vi på en lokal restaurant og betales av den enkelte. Tilbake i Cape Town sent på ettermiddagen. Middag på egen hånd. (F)


MANDAG 27. AUGUST 2018

Dagen byr på en meget spennende opplevelse og mulighet for å fotografere den største levende rovfisken i verden – hvithaien. Tidlig oppmøte i lobbyen på hotellet for avreise til Gansbaai. Etter to timers biltur får vi en gjennomgang av aktivitetene. Deretter er det tid for å gå om bord i båten og begi seg ut på havet på jakt etter hvithai. Den som vil og tør kan få gå ned i et haibur som senkes ned, så du kan stå ansikt til ansikt med de mektige dyrene. For den som ikke er like vågal så er det bare å fotografere fra dekk. Også det vil gi oppsiktsvekkende bilder. Lunsj på lokal restaurant betales av den enkelte. Tilbake i Cape Town sent på ettermiddagen. Middag på egenhånd. (F)

TIRSDAG 28. AUGUST 2018

Tid på egenhånd fram til avreise til flyplassen. (F)


PRIS HOVEDREISE
Pris per person for medlemmer på Foto.no: NOK 28 750,-

Pris hvis du ikke er medlem på Foto.no: NOK 30 750,-*

  • Ved å bli medlem på Foto.no får du ikke bare 2000 kroner i rabatt på reisen, men også et medlemskap på Norges ledende fotonettside. Medlemskapet er gratis, og du kan registrere deg her.

Prisen inkluderer:
-Busstransporter i henhold til program
-Overnatting i del av dobbeltrom på lodger i hht. program
-Måltider (F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag) i hht. program
-Safarier i hht. program
-Lokale rangers på alle safarier
-Parkavgift til Entabeni og Pilansberg
-Hjelp og tips fra Arnfinn Johansen under hele turen
-Workshops med Arnfinn Johansen
-Medvirkning av en representant fra Zoom Fotoresor
-Medvirkning av en lokal fotoguide på hele reisen
-Hotell- og andre lokale skatter og avgifter
-Reisedokumenter og praktisk reiseinformasjon

Prisen inkluderer ikke:
-Fly t/r Johannesburg
-Enkeltromstillegg: NOK 3 500
-Drikke til måltidene
-Tips til lokale guider etc.
-Kostnader av personlig karakter som telefonsamtaler osv.
-Eventuelt visum til Sør-Afrika (ikke nødvendig for norske statsborgere)
-Reiseforsikring, avbestillingsforsikring.


PRIS CAPE TOWN-TILLEGG
Pris per person for medlemmer av Foto.no: NOK 5 900

Prisen inkluderer:
-Buss/biltransporter i hht. program
-Tre netter på Commodore Hotel i Cape Town
-Frokost
-Heldagsutflukt i Kapp-provinsen
-Hvithaisafari
-Assistanse av lokale guider
-Hotell- og andre lokale skatter og avgifter

Prisen inkluderer ikke:
-Fly til Cape Town
-Enkeltromstillegg: NOK 2100
-Lunsj og middag
-Tips til lokale guider

FLY
Om du ønsker å booke fly til Johannesburg, hjelper vi gjerne til med det. Kontakt oss på telefon +46 470 466 40 eller på epost info@zoomfotoresor.se

FAKTA
Målgruppe: Fotografer som er interessert i å utvikle sine kunnskaper innen dyr- og naturfoto.

Min/maks antall: 8/12

Utstyr: Systemkamera, en kort zoom, for eksempel 24-70mm samt en lang tele, gjerne opp til 500mm eller lenger, telekonverter samt ettbensstativ. Om mulig, ta med en laptop med Photoshop eller Lightroom.
Annet: For mer informasjon om Zoom Fotoresor, vilkår etc., se websiden vår under «Övrigt».

Valutakalkyle: ZAR 0,6

BOOKING
Du booker turen ved å sende epost til info@zoomfotoresor.se eller ringe +46 470 466 40.
Foto: Arnfinn Johansen -
Foto: Arnfinn Johansen
Foto: Arnfinn Johansen -
Foto: Arnfinn Johansen
 -
Fra et av skjulene ved vannhull
Foto: Arnfinn Johansen -
Foto: Arnfinn Johansen
Foto: Arnfinn Johansen -
Foto: Arnfinn Johansen
 -
ENTABENI RAVINESIDE LODGE
 -
Kwa Maritane, bassenget om natten
 -
Ekstra moro hvis du blir med videre til Cape Town
 -
Nær Cape Town kan du komme sjeldent nær ville pingviner (selv om vi har sett dem villere enn dette).

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu