Ukens naturbilde

Vi starter nå en ny serie med naturbilder av Roger Brendhagen
Hver fredag framover, vil naturfotograf Roger Brendhagen vise oss et bilde, og fortelle litt om det.

Klikk på bildet for å se det i større versjon.

Lappugle, Strix nebulosa
I Hedmark Fylke var det ny rekord for hekkende lappugler i fjor! Det ble registrert 101 par som fikk frem unger. Jeg besøkte noen av disse majestetiske fuglene i fjor. Det som er viktig når en skal fotografere fugler i hekke-sesongen er å ikke forstyrre dem. Derfor bruker jeg kamuflasjetelt – og en super-tele. Her brukte jeg min 800mm + en 1,25 konverter, noe som tilsvarer en brennvidde på 1000mm.

Lappugla er en av verdens største ugler – med en lengde på 60-70 cm og et vingespenn opp mot 160 cm. De har sine store karakteristiske askegrå ringer rundt øynene som gjør dem lett gjenkjennelige.

Det som gjør møtene med disse vakre uglene ekstra spennende er at de er totalt lydløse når de flyr. Når en sitter ved en hugstflate og venter – og venter, og venter tenker man ofte at det blir bomtur. Men plutselig sitter de i toppen av et tre og ser på deg – uten at du har hørt lyden av vingeslag. Magisk!



Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

Foto: Roger Brendhagen - Lappugle, Strix nebulosa
Lappugle, Strix nebulosa
Foto: Roger Brendhagen
Nikon D5 & 800/5,6 + 1,25 konverter, 1/1000, f/7,1, 400 ISO

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu