Ukens naturbilde - Smålom

Knuthöjdsmossen naturreservat ligger nordvest for Hällefors i Sverige – og er et stort paradis for smålomen. Roger Brendhagen forteller.
Denne vakre fuglen er normalt veldig sky – og det kan være vanskelig å komme på skuddhold med kamera. I hekketiden holder jeg meg unna, men når ungene er store og mor og far er på sine ustanselig fisketurer tar jeg meg noen timer i fotoskjulet og fotograferer dem. Det fine med Knuthöjdsmossen er at det er godt tilrettelagt med «bryggestier» rundt om i myrområdet. Det også lagd noen «fotoskjul-vegger» som kan benyttes.

Det er mange små tjern i området – de minste er 10-15 kvadratmeter – og de største på et par 100 kvadrat. Og et er her de har ungene sine. Disse småvannene er fisketomme – så de må fly til nærmeste sjø for å hente mat.

Ofte ligger de og halvsover ute på vannet – men når en av dem svømmer til enden av tjernene er det på tide og ta frem teleoptikken og gjøre seg klar! Det er et tegn på at de skal fly. De trenger nemlig en halvlang flystripe når de skal ta av. Husk følgefokus, serieopptak og en relativ rask lukkertid. På dette bildet brukte jeg 1/640 for å få frem litt fart i motivet.



Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

Foto: Roger Brendhagen - Klikk på bildet for større versjon.
Klikk på bildet for større versjon.
Foto: Roger Brendhagen
Nikon D4s og 800mm f/5,6 @ f/6,3, 1/640s, 1000 ISO

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu