Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Norsk NaturfotoFestival 16-18 mars i Ski

Norsk NaturfotoFestival med 5 års jubileum
Flere spennende verdensnavn står på programmet når Norsk Naturfotofestival arrangeres for femte gang i Ski 16. til 18 mars.

Festivalfotografene i årets program arbeider innenfor et vidt spekter – fra klassisk wildlife til storslagne kunstprosjekter. Blant årets spennende navn finner vi blant andre National Geographic-fotografen Carsten Peter fra Tyskland, mannen som går litt lenger der alle andre stopper for å utforske vulkaner og grotter.
Vi finner også russiske Evgenia Arbugaeva, utdannet i USA og en av verdens 30 unge fotografer det er verd å følge tett de neste årene ifølge det anerkjente magasinet PDN.

Norske fotografer i verdensklasse
Men det er ikke slik at vi trenger å reise langt for å finne verdensklassefotografer. Norske naturfotografer er selv i verdensklasse, og Erlend Haarberg ble høyt premiert i internasjonale konkurranser i Tyskland og Italia i fjor. Sammen med sin kone Orsolya skal han vise bilder og snakke om deres store prosjekt fra Laponia, et av de minst tilgjengelig villmarksområdene i Skandinavia. Han vil i tillegg holde et eget foredrag om sitt spektakulære og mangeårige prosjekt med å fotografere harer.
En av veteranen i det norske naturfotomiljøet, Dag Røttereng, var blant dem som forsynte seg godt fra premiebordet i internasjonale konkurranser i fjor høst og i vinter. Også han får du møte under årets festival.
Andre fotografer som helt sikkert vil glede og inspirere festivalpublikumet er nederlandske Theo Bosboom, Wenche Dahle, Ivar Bjørdalsbakke, danske Morten Hilmer, initiativtaker og festivalleder Magnus Reneflot, som presenterer bilder sammen med levende musikk fra scenen og Ulf Myrvold fra NRK.

Utstillinger, stor messe og fotosprint
I tillegg til foredrag i Rådhusteatret i Ski, byr festivalen på flere utstillinger rundt om i ski, stor fotomesse på Thon Hotel og en spennende fotosprint på lørdag, der publikum og alle andre som ønsker å være med selv kan konkurrere med egne bilder.

Les mer om festivalen på nettsiden.

Festivalen gir ut et eget festivalmagasin med blant annet presentasjon av alle festivalfotografene og tanker om naturfotografi av Pål Hermansen, leder i programkomiteen.
Du kan lese magasinet her.
Wenche Dahle -
Wenche Dahle
Avgenia Arbugaeva -
Avgenia Arbugaeva
Erlend Haarberg -
Erlend Haarberg
Foto: Ann Karin Matberg -
Foto: Ann Karin Matberg
Foto: Carsten Peter -
Foto: Carsten Peter
Foto: Erlend Haarberg -
Foto: Erlend Haarberg
Foto: Tone Solhaug -
Foto: Tone Solhaug

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu