Ukens naturbilde - Huggorm i trollskogen

«Hold avstand» er vel et motto de fleste har overfor en huggorm – men hvis du legger til: «ligg lavt» så kan det bli noen flotte motiver ut av det!
Jeg må innrømme at jeg ofte tar frem makroobjektivene mine når jeg skal fotografere slanger – men jeg tar også noen serier med teleoptikk.

En brennvidde på mellom 200 og 400mm er perfekt for det utsnittet jeg liker. Ved å bruke en stor blender får jeg også en relativ liten dybdeskarphet slik at forgrunnen – og bakgrunnen glir inn i hverandre. Denne huggormen lå og solte seg på en liten stubbe – og jeg fikk en venn til å nærme seg forsiktig fra venstre. Da lettet ormen på hodet – og jeg fikk det bilde jeg ønsket.

I følge viltloven er alle slanger i Norge fredet. Det er forbudt å fange, jage, drepe, eller skade fredet vilt. Så derfor skal du fare varsomt blant huggorm.

Både for huggormen - og din egen sikkerhet



Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.


Foto: Roger Brendhagen -
Foto: Roger Brendhagen
Nikon D5 med 200-400mm f/4 @ f/5, 1/1000s, 800 ISO

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
karin s.
jeg synes bildet er helt fantastisk, nydeligt.drømmebilde.
mvh karin.
24.3.2018
Geir F.
Personlig synes jeg ikke at det er noe ekstraordinært ved dette bildet. Jeg synes hverken skarpheten, bakgrunnen eller komposisjonen "sitter".Etter min smak burde det vært kuttet litt på høyre side, noe mer på venstre side (foran huggormen hvor det er et "tomt", informasjonsløst og litt uryddig rom) og nede. En ærlig tilbakemelding siden dette presenteres som ukens naturbilde.
mvh Geir
16.3.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu