Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Mju II - En fotoutstilling med inviterte fotografer - Hamar

Var du stor nok siste halvdel av 90-tallet til å bilder, har du sannsynlig holdt en Olympus Mju i hånda, et 35mm pocketkamera solgt i vanvittige 20 millioner enheter. Vi hyller legenden med egen fotoutstilling på Hamar.
En liten såpeboks, rund i formene og med et lite klassisk «sukk» når du tar bilde. Få knapper, mye automatikk – enkelt for alle. Eller for å si det med en av utstillernes egne ord:

«Bildene ble tatt på fylla mellom 2 fester, hvor jeg oppdaget treningen og løp ut på banen og begynte å knipse i snøværet. Jeg tror oppriktig talt ikke at jeg kunne tatt disse bildene med et annet kamera enn Mju II pga jakkelommestørelse, blitz, autofokus, autoeksponering, idiotsikkerhet og værtetthet.» - Eivind Kise

En hyllest og en fotoutstilling

Denne utstilling handler ikke bare om fotografen men også om kamera som er benyttet. Alle bildene er tatt med Olympus Mju II, et lite pocketkamera med 35mm film på innsiden. Bildene spenner seg over en epoke på 20 år.

«Jeg inviterte fotografer til å delta med bilder tatt med Olympus Mju II for ca. et halvt år siden. Vi er 7 fotografer, fra Oslo til Tromsø, som har svirret rundt med Mju II og knipset utallige bilder. Resultatet har blitt overveldende» - Gallerist og fotograf Eirik Jeistad

Du vil oppleve en veldig variert og folkelig utstilling, med bilder vi alle tar og bilder vi aldri klarer å ta. Den lille såpeboksen vi har blitt så glad i, viser et enormt spenn i potensialet. Naturlig nok befinner vi oss fremdeles i en verden med 35mm film, og bildene er enten scannet eller fremkalt med antikke metoder i mørkerom. Vi viser bilder i farger og svart/hvitt, innrammet og ikke.

«Jeg liker det meste med mjukameraet så lenge jeg ikke glemmer å slå av blitzen. Noen ganger lever den sitt eget liv.» - Emma Talluha Skåret

Du finner det i skuffen

Et Mju kamera dukker ofte opp når du spør. «Alle» sitter på den lille juvelen, godt gjemt bort fra en fordums tid. Leter du finner du det nok, hos deg selv eller i nær familie. Ta det frem, sett i en film og prøv deg med litt analog fotomagi. Fremkalling og print tilbys fra mange i hele landet.

"Jeg tror jeg har et slikt liggende hos mamma på Røa", sa Line, kjæresten min. Hun besøkte familien i julen, og når hun kom tilbake til Tromsø hadde hun med seg tre analoge kameraer. Skyvedekselet på det ene Olympus-kameraet var oppskrapet og deler av teksten borte. Og det var ikke så rart. Det hadde sett og opplevd mye i løpet av de 12 årene det hadde vært med Line på jobb i Italia, USA, Frankrike, Østerrike og på Island. Da jeg skjøv dekselet til side så jeg inskripsjonen "OLYMPUS LENS 35mm 1:2.8".-Odd Magne Hansen

Åpningstider

Søndag 26. august 14-16
Mandag, onsdag og torsdag 10-14, søndag 12-14
Siste dag søndag 9. september 12-14

Om Galleri Eirik Jeistad

Et lite, privateid galleri i Hamar sentrum drevet av fotograf Eirik Jeistad. Lokalene blir også benyttet til fotokurs, kontor, utleie og andre aktiviteter. Du finner oss i Grønnegata 55, inngang i Sverresgate.
Eirik Jeistad - Olympus Mju II
Olympus Mju II
Eirik Jeistad
Hylles med egen fotoutstilling på Hamar

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu