Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Making a difference through photography

På Aker brygge finner du nå en utendørsutstilling med en del sterke bilder fra hele verden. Bilder om håp, frykt, ødeleggelse og muligheter.
Bak utstillingen står det norske programvareselskapet, Fotoware, og vi har snakket med markedsansvarlig, Radmila Milenkovich, som forteller at dette både er deres lille bidrag til verden, samt en måte å bedre arbeidsmiljøet på – alle føler seg bedre på jobb når man kan jobbe med noe som kan bety noe viktig, og kanskje noe annet enn man jobber med hver eneste dag.

-Vi har bedt fotografer som bruker programvaren vår om å bidra med bilder til utstillingen, og fått utrolig flotte og sterke bilder som vi får lov å stille ut her på Aker brygge de neste tre ukene, forteller Radmila.

Det er totalt 20 bilder utstilt, og de er lett tilgjengelig for alle som går forbi. Reflekser i pleksiglasset gjorde det litt utfordrende å ta bilder der, men bildene er svært flotte å se på.

Målet med utstillingen er å øke bevisstheten rundt de temaene som tas opp og samtidig vise hvor sterkt medium fotografi er, selv i våre dager da vi blir foret med bilder konstant og over alt.

Det nederste bildeeksemplet er ikke tatt av en kjent fotograf, men av en person i slummen i Uganda. Organisasjonen Frontline AIDS har delt ut kameraer til personer i miljøer de ønsker å dokumentere, og bedt dem om å ta bilder. Noen ganger blir resultatet skremmende bra. Fotografen har følgende å fortelle.
-It is hard enough to be a Lesbian, Bisexual and Queer (LBQ) woman in Uganda, but to be HIV+ too, we face double discrimination. Many hide their pain in alcohol and drug abuse.

Discrimination from the community leads to self-stigmatisation and we struggle to access the services and support we need. Even the LGBTI community see us as a problem, and turn us away so that we become someone else's problem.

By understanding our mental health needs and providing effective support, HIV+ LBQ women can lead healthy lives.

STOP THE STIGMA


Utstillingen står til 7. oktober.

Klikk på bildene for større versjon.

Organisasjonen OCEANA
Frontline AIDS
Foto: Erik Faarlund / Ami Vitale -
Foto: Erik Faarlund / Ami Vitale
Foto: Erik Faarlund -
Foto: Erik Faarlund
Vi blir vist rundt av Radmila Milenkovich
Foto: OCEANA / Enrique Talledo -
Foto: OCEANA / Enrique Talledo
Maneten tror plasten er en hunn-manet
Foto: Frontline AIDS / anonym -
Foto: Frontline AIDS / anonym

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu