Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop: fotografi som livsmestring med lege Torkil Færø

Livet er stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. Velkommen til workshop med allmennlege og fotograf Torkil Færø!
Å ta et bilde er en vanskelighet i miniatyr. Verktøyene vi jobber med på denne workshopen kan overføres til resten av livets uunngåelige og mer krevende vanskeligheter. Derfor er det nyttig å trene på håndtering av alvorlige livsproblemer gjennom lystbetont fotografi. Målet med kurset er å få en introduksjon til fotografi som terapi, og en start på det videre arbeidet i kursboken Kamerakuren.

Gjennom 30 års erfaring som allmennlege, og like lang fartstid som fotograf, har Torkil Færø sett at mestringsteknikkene som hjelper fotografene til bedre bilder også kan hjelpe pasienter. Det er dog ikke nødvendig å være dårlig eller syk for å bli bedre av denne workshopen. Mestringsprinsippene kan gjøre deg bedre selv om du allerede er god.

Fotografi, som livet generelt, handler om tilstedeværelse, handlekraft og refleksjonsevne. Det gjelder å være oppmerksom på og gripe øyeblikket. Nøkkelord er balanse og ro, ansvar og aksept, lek og livglede, selvtillit og sjenerøsitet, vågemot og viljestyrke, framgang gjennom små skritt og store sprang.

Denne workshopen passer for deg som ønsker å lære bedre livsmestring – og som synes det høres spennende ut å bruke kamera som verktøy. Du trenger absolutt ikke være en flink fotograf, men om du er erfaren med kamera er det selvfølgelig ingen hindring for å delta. Som Torkil pleier å si: Det er ikke forbeholdt de syke eller dårlige å bli bedre!
Morten Krogvold -
Morten Krogvold
Morten Krogvold -
Morten Krogvold

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu