Favoritter fra Bildekritikken

Var det noen som ropte på meg, eller var det en rovfugl som fløy forbi?
Ukas bilde er tatt av Stian Stenersen og heter «Bitteliten pause» med underteksten «Tatt rett etter overflyging av spurvehauken». Bidlet i seg selv skiller seg ut fra mengden ved at ekornet snur seg bort i stedet for å se rett inn i kameraet. Det ser etter noe og ut fra teksten som følger bildet, forstår vi hva. Da kan vi sette oss inn i situasjonen til et lite byttedyr som vet at det er en stor rovfugl i nærheten – den frykten den må føle der den står tilsynelatende ganske utsatt. Det er også noe menneskelig ved posituren, som vi kjenner oss igjen i – måten det holder hendene og ser seg rundt.

Måten dyret er plassert, på den bitte lille stubben (hvis det kan kalles det) og det aktive tomrommet den veien ekornet ser løfter bildet en hel del. Duse farger som går godt sammen er prikken over i-en. Bildet er også lagt ut i svart-hvitt, men jeg valgte denne versjonen.

Dette sier Stian selv om bildet: Bildet ble tatt rett etter at spurvehauken hadde fløyet over foringa et par ganger, og skremt opp alle skrikene, så klatrer denne lille figuren opp på det høyeste punktet for å speide etter den, bildet sier noe, men opplevelsen gjennom kamera, der en kan se det lille hjertet slår hardt og fort med et litt engstelig blikk opp mot himmelen er ubeskrivelig.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem.
Foto: Stian Stenersen - Bitteliten pause.
Bitteliten pause.
Foto: Stian Stenersen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu