-Varhaug gamle kyrkjegard-
Omkring 1200 vart det reist ei kyrkje ved havkanten på Varhaug-gardane. Denn vart riven då det i 1904 vart reist ei ny kyrkje på Odland. Dette vesle kapellet er teikna og bygd av bestefar min, Asbjørn Stueland. Det vesle kapellet vert ofte nytta til vigslar, og det vart reist i 1951. Det er også reist eit minnesmerke over russiske sjøfolk, som dreiv i land og vart gravlagde her etter Ingermannslands forliset i 1842.Og''andre sjøfolk som her har fått si grav''.
Bildet inngår i albumet Varhaug gamle kyrkjegard -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-18 00:35:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-01-18 00:35:43
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-01-19 00:32:22
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger676
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172763} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Nina E.

Nydelige farger og bra komp. i dette bildet. Mulig noe mørkt på steinene i forgrunnen. Har du forsøkt med shadow/highlight i PS? Ellers et veldig lekkert, stemningsfullt bilde. Alltid artig med litt historikk rundt bildet, særlig her hvor din bestefar har bygd kirken! Mvh ne
John B.

Hei ! En plass jeg har jaktet på gode motiv ofte uten helt å bli fornøyd. Ser ut som du tok turen på rett tid her. Flott lys som er med å få frem den stillhet og ro som ofte preger litt avsidesliggende kirkegårder. Jeg personlig har prøvd å få med en båt på vei utover havet. Skal liksom illustrere at noen har tatt kvelden, mens andre seiler mot nye eventyr.......
John B.
Tone A.

Takk for kommentarar! Nå har eg også lagt inn versjonen med båten, som var med i originalen. Men pga ein hund som kom etter meg, måtte eg fotografera frå bilen. Og sidene frå vindet kom med. Difor har eg måtta kutta øverst og på sidene. Eg er redd for lause hundar, så eg forsvann fort inn i bilen. Himmelen med sine fargar ville eg hatt mest av, men den måtte eg kutta pga vinduet. Det vert nok ein ny tur men då med ungane med! Eg tok to bilde før hunden kom, men dei vart så mørke.
;) Tone
Kurt S.

John`s tolkning ang. båten synes jeg var flott.
Så var det disse hundebeistene da-:) Synd at de kom for båten skulle vært en tanke lenger inn i bildet. Kom litt nært kanten. Men ok, p.g.a nevnte tolkning synes jeg du kan ha den med likevel.
Det er også rom for et annet utsnitt som i V2 hvor du vektlegger fred og ro.
Da ville jeg beskjært litt i bunn slik at ikke steingjerdet ble fullt så dominerende. Hvis du da beskjærer til litt opp på steingjerdet vil dette gå i en lett diagonal oppover til høyre og danne en fin ramme i bunn. Da ville jeg tatt med litt mere himmel.
Vet ikke om jeg fikk forklart meg godt nok men tror nok du skjønner hvor jeg vil-:)
Et veldig flott lys og nydelige farger.
Og, du kan være stolt av bestefaren din som tegnet og bygde en så fin liten kirke.
Fint med gløden av sollyset som man aner i kirkevinduene.
Vakkert!
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone,

dette likte eg, syns motivvalget og lyset blei meget bra.

best i #3 naturlegvis,

ser du har fått mange gode råd her,

eg for min del ville hatt et enda lavere kamerastandpunkt slik at korsene frå gravstøttene tangerte horisonten, men eg syns likevel bildet er fint slik det er.

Mvh Inger Anne
Espen A. I.

Stemning til tusen, liker godt historia bak. Regner med at du er kjempestolt. Vakker bygning og et flott siste hvilested. Liker best V2.

mvh Espen
Torbjørn K.

Hei Tone. Super stemning i dette bildet. Liker stillheten, lyset, de varme fargene og komposisjonen veldig godt her. Som Espen sier, dette kan du være stolt av! Synes dog ikke du kommer helt i mål med bildebehandlinga her. Kontrastene i lyset er veldig store. Du har fått en fint eksponert himmel, men forgrunnen blir for mørk. På slike bilder behandler jeg himmel og forgrunn som to separate layer, og så lager jeg en gradert overgang mellom de. Highlights/shadows-verktøyet er også lett og bra for å forbedre slike bilder.

Torbjørn
Jan Frode A.

Ja her har jeg vært endel ganger, så det var da artig å se igjen stedet, og ikke minst lese din historie rundt bildet.

Usikker på hvilken av versjonene #2 eller #3 jeg foretrekker; syntes begge har gode kvaliteter. Fint med kveldslyset som maler bildet ditt. Ekstra bonus for lys i vinduene på kapellet. Akkurat denne lille detaljen er sånt som etter mitt syn er med på å heve helhetsinntrykket i slike bilder.

Flott Tone, ser fram til flere jærmotiv ifra deg :-)

mvh Jan Frode
Tone A.

Takk for dei siste kommentarane og alle gode råd.
Stor takk til Torbjørn Kjørlaug som ordna bildet mitt, slik at steingarden vart lysare og spesielt himmelen som fekk betre fargetonar. Eg har mykje å læra!
20.des. tok eg dette bildet og det var ein kald dag, men det var lite vintertikn. Idag bles jo det full storm og snør ute, så vintaren har mange ansikt!
:) Tone
Bente K.

I versjon 4 synes jeg det flotte lyset i bildet kommer til sin rett. Likte særlig lyset som gjenspeiles i vinduene, det ble prikken over ien for meg. Et nydelig lanskapsbilde ble dette Tone.
mvh Bente
Geir F.

Hei Tone
Enig i at versjon 4 er best.
Personlig billle jeg ikke hatt med steinene men heller kjørt noen av gravstøtttene frem i front, men det hadde vært et annet bilde så det er vel uaktuelt her.
Synes uansett du her har et godt og utrykksfult bilde. Den lille detaljen med lyset som speiler seg i kirkevinduene er sterkt symbolsk ladet og gir en ekstra dimensjon til et godt komponert bilde.
-geir f-
Christian H.

Rent innholdsmessig: definitvt v3. Det blir kanskje litt åpenbart, men ellers er det lett å tro at bildet er motivert av den fine solnedgangen. Med båten i bildet underbygges mye av historien du forteller i bildeteksten og man kan kanskje argumentere for at denne er på grensen til unødvendig.
Syntes absolutt du bør ta deg bryet med å lære deg hvordan du behandler bildet slik at du får nogenlunde samme resultat som Torbjørn. Uten at det er noen grunn til å kritisere ham, bør man nok være mer nøye med maskeringen. Øvre halvdel av gresset og deler av kapellet er for mørkt i forhold til lysretningen og i forhold til hvor lyst det er på hitsiden av steingjerdet - som tross alt ligger i skygge. Jeg syntes forresten at steingjerdet bør være med, det vitner om at dette er en gammel plass. Lyset i vinduet er, som alt nevnt av andre, en detalj som hever inntrykket.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu