-Sommarstilla når det kveldast-
13.juni var eg igjen på Solastranda på ein ny stad. Det var kaldt med så utryleg stille ved sjøen der fargane, steinane og den stille sjøen berre låg der klar til å nytast.
Bildet inngår i albumet -Solastranda i allslags ver- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-17 16:05:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-18 14:44:40
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger530
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Petter B.

Flott bilde med en nydelig stemning. Tøft med alle stenene i vannet.
Eli B.

Vakkert bilde å drømme seg bort i. V2 ble best synes jeg. Flotte farger og fine siluetter.
mvh Eli
ingebjørg fyrileiv g.

Flott igjen dette, Tone. Bildet har en lang forgrunn nesten fyllt av steiner som tar deg med helt ut i horisonten av bildet. Og sammen med skyene gir dette et herlig sug. Tror jeg liker v#2 best. Fine farger og stemningen sitter:)

Ha en fin helg, hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Hei Tone
Vakker himmel akkurat slik jeg har sett den fra stuevinduet de siste dagene. Trangen har vært stor til å reise ut, men jeg har vært så trett om kveldene etter lange dager med oppussing av huset vi kjøpte.
Men nå tar jeg snart sommerferie fra oppussingen og gleder meg til å farte rundt i nye områder her på Bryne.
Ser du tar turen til Sola iblandt, ja det er mye fint å finne langs Solastranden og omliggende områder.
Bildet er helt perfekt, både himmel og hav i fin komposisjon og jeg likte veldig godt at du har med den grønne tangen med hus/hytte/naust? i høyre bildeflaten. Det bryter liksom opp litt på en finfin måte i kontrast med alle steinene utover det grunne havet.
Jeg lurer på om ikke du her har vært nord for Solastranden, muligens du har kjørt ned til Kolnes??

mvh arild
Kurt S.

Nok et stemningsfullt og fint bilde fra dine trakter.
Denne gang er det himmelen, lyset og fargene som bidrar mest til et severdig bilde.
Steinene skaper fin dybde og refleksjonen av himmelen i speilingen pyntet flott opp.
Foretrekker V1. Synes komposisjonen stemmer best i den versjonen.
Den mengde USM som du tok på V2 kan du godt spandere på V1.
Et bilde med rolig og flott kveldstemning til å nyte.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Nok et flott bilde fra deg med enorm dybde , ro og pene farger.
Liker versjon 2 best. Kan kuttes noe i toppen ?
Har ikke prøvd 10 mm objektiv men trodde det ville gi en noe buet horisont, har du rettet det opp eller blir det rett horisont ?
Tone B.

Hei Tone,

Stemningsfullt og vakkert. Fin komposisjon med steinene i forgrunnen, skyene som er med å skape en fin dybde og drag innover i bildet. Liker også det lave kamerastandpunktet du har valgt. Fine varme fargetoner. Foretrekker v 2. Meget bra levert dette Tone!

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er eit velkomponert og stemningsfullt bilete der sollyset som går i diagonale linjer inn mot midten saman med forgrunnen, skaper ein veldig bra dybde i bildet.
Interessant med denne bildeserien din frå denne staden.

Mvh Inger Anne
Torbjørn K.

En veldig fin ro i dette bildet, og jeg synes dette er blandt de bedre du har vist innen denne sjangeren. Fin dybde og spenndende forgrunn. Panoramaformatet passer bra til slike motiv. Jeg tror jeg ville tatt frem saksa og kuttet en cm i toppen her, for å få noe mindre midtstilt horisont. Synes kanskje du kunne tynt litt mer ut av dette bildet med litt mer bildebehandling. Lysere forgrunn, mørkere mellomtonere i himmelen, varmere toner og mer fargemetning ville gitt et helt annet inntrykk.

Torbjørn
Ole E.

Dette er et veldig delikat bildet, som gir meg en veldig behagelig følelse av ro. Takk for det. Bra bruk av vidvinkelen for å avbilde ringen steinene lager. Jeg liker V2 best. Formater kler dette bildet og fargene er lekre. Bra!
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Stor takk til Torbjørn Kjørlaug som sende meg den siste versjonen der steinane og himmelen kom meir til sin rett. Eg må nok læra meg å bruka layers funksjonen.

Dette har han gjort: kopiert bildet til ett nytt layer
- laget en gradert overgang mellom øverste og nederste layer like ved horisonten, ved en layer mask. Da kan jeg gjøre endringer på himmel og forgrunn hver for seg på hvert sitt layer.
- highlights/shadows for å gjøre forgrunnen lysere
- levels for å gjøre mellomtonene i himmelen mørkere
- økt fargemetning
- lagt på varmtonefilter
- lagt på svakt rødfilter
:) Tone
Oddrun B.

Dette bilde var alldeles nydelig Tone, likte veldig godt V3.
Mvh Oddrun
Kurt S.

Var ikke klar over at du hadde så mye å gå på i dette bildet.
V3 ble aldeles nydelig!!
Og, ikke minst, her skal du ha all mulig ros for en kjempebra jobb i P.S
Mvh Kurt
Ann T.

Helt nydelig Tone! V3 fungerte best for meg. Et vakkert og stemningsfullt bilde. Det må være helt fanstastisk å bo i nærheten av et så vakkert naturområde.
Hilsen, Ann
Stig Børre E.

Absolutt pent. Fin dybde. Jeg syns ikke du har kommet helt i mål her. De to første er for mørke i skyggepartiene. Vers.3 er lettet opp på en sånn måte at bildet ''sprekker opp'' og det blir en del støy i skyggepartiene (tipper overdreven bruk av shadow/highlight). Hvis du har brukt stativ her - så hadde det vært lurt å ta en drøss forskjellige eksponeringer og brukt HDR funksjonen i PS etterpå. Da får du dynamikken bildet mangler.

StigB
Torbjørn K.

Stig Børre: Joda, v3 sprekker nok noe opp i skyggepartiene og fargebruken er kanskje en smule overdrevet, men jeg ville bare vise Tone hva man kan gjøre med slike bilder med litt bildebehandling. Man får også en helt annen dybdefølelse i bildet med mørkere himmel og lysere forgrunn. Det beste hadde nok vært å sette to ulike eksponeringer sammen i stedet for å hente opp detaljer med highlights/shadows. Alternativt kan man gjøre det på ''gamlemåten'' med å bruke graderte gråfilter.

Torbjørn
Bente K.

Spennende bilde med mange muligheter ser jeg. Fint sug innover bildet pg av lys og lysreflekser, det var flott. Jeg foretrekker nok en mellomting av v1 og v3 der de røde partiene kommer bedre frem.
Ellers har jeg med interesse lest diskusjonen som har kommet opp under bildet.
mvh Bente
Jan Frode A.

Versjon #3 ble bare skikkelig vakker! Et bilde der du virkelig har fått det rette draget i landskapet, mye takket være lavt kamerstandpunkt og 10mm brennvidde. I slike settinger, er himmelen etter mitt syn viktig. Farger og formasjoner gir den ekstra finnishen for helhetsinntrykket. Sånn sett har du truffet godt her; himmelen bidrar så absolutt til dybde og linjeføring i bildet.

mvh Jan Frode
Tone A.

Takk for dei siste kommentarane og at Torbjørn gjorde rede for kvifor han laga den 3 versjonen. Og den siste versjonen viste nettopp meg som ikkje kan mykje i PS, kva ein kan få til. Og det set eg pris på Torbjørn gjorde med 3.versjonen.
Og det er verkeleg rart at fargane i 3.versjonen er dei eg opplevde der eg stod og at det ikkje var så mørkt på steinane. Her måtte eg verkeleg bruka 10-22mm objektivet pga suget på himmele og alle steinane utover.

Stig Børre: eg las at du alltid hadde med deg kameraet i bilen, og det inspirerte meg. Eg var ute og kjøpte den 3.trampolina på 3.dagen på rad, og difor hadde eg ikkje med meg stativ etter ein handlerunde på IKEA som stenger seint. Og då er det herleg å kjøra om Solastranda i solnedegangen, og eg enda opp på ein stad eg ikkje hadde vore på lenge. Men det vart så fort mørkt der eg låg på steinane og fotograferte.
PS, den 3.trampolina var iorden og nå står eg ute i skodde og vind og strevar med sikkerhetsnettet, som jammen manglar nokre delar! Så eg må ut og kjøra igjen!
:) Tone

Inger-Lise S.

Et nydelig motiv med svært bra komposisjon. For en flott dybde i bildet! Vakre farger. Jeg syns v#3 hadde best farger, men har stor sans for v#2 også:)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu