Stille Blikk
Hvordan opplever du gråtonene?
Utstyr
  • D200
  • Sigma 100-300 F4
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger706
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
John Andre A.
BW konvertering synes jeg stort sett ser bra ut her!
Spesielt på jenta.
Vannet derimot kunne vært tjent med litt dodging/burning for å få fram mer kontraster.
Fint bilde
John
Carsten A.
Kjedelig grått, med dette utstyret burde det være en enkel sak å få til noe som er langt bedre.

MVH CA
Simon Ø.
Kjedelig grått. Ok...

''med dette utstyret burde det være en enkel sak å få til noe som er langt bedre. ''

Siden du kritiserer utstyret kan du samtidig forklare meg hva du legger i det. Det du skriver sier meg ingenting. Når du kritiserer kan du gi meg noe tilbake som beviser din faglige bakgrunn til å kritisere. Da mtp utstyret. Gi meg tips til forbedring på bakgrunn av din ekspertise. Den settningen din ovenfor er en hoven kritisk kommentar uten mening som sier meg lite om hvordan jeg eventuelt kan forbedre resultatet. Har du tips til hva jeg kan forbedre setter jeg pris på det. Men kritiserer du uten å begrunne, er det usaklig og lite profft.

Mvh
Simon
Peter M.
Du ber om ''ærlige og seriøse tilbakemeldinger'' og samtidig spør du spesifikt under bildet hvordan vi opplever gråtonene. Carsten svarer deg da ærlig og seriøst på ditt spørsmål slik jeg ser det. Når du har valgt det kritikknivået du har så kan du ikke forvente at en skal trenge å utdype meningene noe ytterligere. Det er i hvert fall min mening .-)
Min smak er mer hard S/H teknikk, så for min del blir dette også noe ''kjedelig grått''. En som har fin fin teknikk (dog med film) og som du bør sjekke ut og finne inspirasjon av, er denne karen bilde nr. 252184
Modellen din er fin men jeg blir ikke fortrolig med de svarte steinene i bakgrunnen, selv om de til dels tilfører mer dybde i bildet ditt.

mvh Peter M.
Simon Ø.
'Du ber om ''ærlige og seriøse tilbakemeldinger'' og samtidig spør du spesifikt under bildet hvordan vi opplever gråtonene. Carsten svarer deg da ærlig og seriøst på ditt spørsmål slik jeg ser det. Når du har valgt det kritikknivået du har så kan du ikke forvente at en skal trenge å utdype meningene noe ytterligere. Det er i hvert fall min mening .-) ''

Helt klart Peter. Og jeg svarte: ''Kjedelig grått. Ok... ''
Det kan jeg bite meg i og har ingen problem med å godta.

Men han sier at det kan gjøres bedre med det utstyret jeg har. Eller. Han sier at jeg kan få til noe som er lagt bedre. I det tilfellet opplever jeg at det kunne begrunnes hva han legger i det da alle gråtoner er gjort i PS i etterkant. Jeg ble rett og slett nysjerrig på hva jeg kunne gjort anderledes. Med hans ekspertise kunne det vært interesant å vite hva han mener.

Du vet nok at jeg setter pris på bilde kritikk. Og jeg tåler alle tilbakemeldinger

Simon
Tomm H.
Syns også det er litt for grått. Mer kontrast er tingen. Tror ikke opptaksutstyret har noe å gjøre med sv/hv konverteringen din.

Sånn ellers syns jeg bildet havner litt på mellomdistanse. For langt unna for et portrett og for nært for et stemningsbilde.
Carsten A.
SØ: Du spør spesifikt om hvordan vi opplever gråtonene, og det har jeg svart på. I en gretten sutretone forlanger du så en analyse som du selv ikke har gitt særlig mye grunnlag for. Det er dessuten direkte snodig å se flg: ''Siden du kritiserer utstyret ... '' - utstyret er mye bedre enn det resultatet du viser her kunne tyde på. Det er fra min side en kritikk av din svake teknikk, dette tiltross for at du fatisk har førsteklasses utstyr til disposjon.

Du bør overveie et annet kritikknivå, det fins et der man ber om den hjelp du nå etterlyser.

Både billedmessig og teknisk er det problematisk med et høyt lysnivå (her i store deler av) det negative rom (bakgrunn, omgivelser), det fører til overstråling inn i det positive rom (hovedmotivet. modellen) slik at toneskalaen der blir ganske kraftløs. Rent billedmessig avtegner/avgrenser modellen seg for svakt mot bakgrunnen, tonenivåene er alt for like. Antakelig kunne man fått et bedre skille mellom modell og bakgrunn med f.eks. 300 mm brennvidde og f/4, 100 og f/5.6 passer iallfall svært dårlig.

Refleksene i vannoverflaten er tydeligvis sterke, for at disse ikke skal se utbrent ut er en viktig del av toneområdet - høylysområdet - ikke utnyttet, dette gir også et viktig bidrag til at toneskalaen oppfattes som ''grå''. Dette kan du også selv se om du ser på histogrammet med levels i PS. Det går an med lysere negativt rom enn det positive, men det er ingen enkel oppgave. Før man har skjønt hva man i så måte må passe på er det smart å unngå denslags ved opptak av denne typen. Og digital sv/hv er vanskelig nok selv om man unngår slike problemer som du har skapt for deg selv her.

Ellers er jeg enig med TH når det gjelder avstanden til modellen, denne avstanden blir hverken fugl eller fisk.

Legg av deg den gretne sutretonen, folk går fort lei av denslags reaksjoner.

MVH CA
Simon Ø.
CA: Aner ikke hvilken fot du har stått opp på i dag. At jeg er suttrette er en sjeldenhet. Jeg ønsket kun en forståelse av hva du mente med din kritikk. Jeg liker konstruktiv kritikk. Ikke en slengbemerkelse. Det tar jeg lite seiøst.

''Du bør overveie et annet kritikknivå, det fins et der man ber om den hjelp du nå etterlyser. ''

Det er tull. Jeg har satt mitt kritikknivå fordi jeg absolutt ønsker å få en kritisk tilbakemelding på godt og vondt. Det står beskrevet i nivå ''Rødt''
''Vil ha ærlige og seriøse tilbakemeldinger
For deg som tåler å høre andres ærlige, men velbegrunnede meninger''

Jeg kan ikke på noen måte si at din kommentar til mitt bilde innledningsvis var på noen måte velbegrunnet, men jeg kan jo nevne at din analyse var fin.

S.

Carsten A.
Jo før du legger av deg den tonen jo bedre. Du forlanger også respons på et annet kritikknivå enn du har satt.

MVH CA
Simon Ø.
Tonen? Jeg sier min mening!
Jeg har heller aldri, i ovenstående kommentarer/innlegg, nevnt at jeg ønsker respons på ett annet kritikknivå. Hvor har du det ifra.
Jeg har sagt min mening. Den står jeg for. Jeg setter pris på velbegrunnede kommentarer slik min kritikknivå tilsier. Ikke slengbemerkelser som sier lite eller ingenting.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu